EUROLYGA 2023

„Druskininkai Run 2020“ starte – ir neįgalieji, bėgantys su triračiais

Jau šeštadienį Druskininkų sporto centras kartu su asociacija „Sporto renginiai“ kviečia bėgimo sporto entuziastus savo jėgas išmėginti bėgime „Druskininkai RUN“.

 Druskininkuose su triračiais varžysis ir neįgalieji.<br> Organizatorių nuotr.
 Druskininkuose su triračiais varžysis ir neįgalieji.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2020, 1:51 PM, atnaujinta Jun 16, 2020, 6:39 PM

Pirmąkart Druskininkuose vykstančiame bėgime į startą pakviesti ir žmonės su negalia. Jie nusiteikę įveikti 1 km atstumą. Neįgaliųjų varžybose dalyvaus bei Vilnių atstovaus aktyvaus užimtumo centro EIK sportininkai, bėgantys su triračiais. Vilniečiai nėra tokio bėgimo naujokai – centro sportininkai jau dalyvavo panašiose varžybose ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje, Ispanijoje.

Žmonių su negalia judėjimui ir bėgimui naudojamas triratis (RaceRunner) – tai specialios konstrukcijos dviratį primenanti triratė priemonė be pedalų. Juo saugiai gali sportuoti pusiausvyros sutrikimus, judėjimo negalią turintys ar galūnių spastiką patiriantys žmonės bei žmonės su kitomis negaliomis: intelekto, klausos, regos. Judėjimas su šia priemone ne tik padeda neįgaliesiems sutelkti dėmesį į aplinką, pajausti lydinčius pojūčius ir kūno kontrolę, bet kartu ugdo ir savisaugos instinktą bei savarankiškumą.

Lietuvoje sparčiai populiarėjantis triratis sėkmingai naudojamas ne tik sportavimui, bet ir aktyviam laisvalaikiui. Vis dažniau ir drąsiau prie triračio vairo sėda norintys jį išmėginti senjorai.

Triračių sportas (RaceRunning) pradėtas vystyti Danijoje 1991 m. ir sparčiai paplito Europos, Skandinavijos bei kitose pasaulio šalyse. Vis daugiau šio sporto entuziastų buriasi į nacionalines bendruomenes ir kasmet renkasi į tarptautines trenerių kvalifikacijos kėlimo stovyklas bei varžybas. Triračių sportas gali tapti jauniausia parolimpinių žaidynių sporto šaka. Jos startas numatytas 2024 metais.

Lietuvoje aktyvesnė ir platesnė veikla su triračiais įsibėgėjo 2018 m. įkūrus Lietuvos triračių sporto asociaciją, kuri populiarindama triračių sportą bei skatintindama vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų susidomėjimą triračiais, bendradarbiauja su Lietuvos neįgaliųjų organizacijomis, savivaldybėmis, sporto klubais, mokyklomis. Aktyvių fizinių veiklų su triračiais entuziastų šiuo metu galima atrasti ne tik Vilniuje, bet ir Mažeikiuose, Šiauliuose, Klaipėdoje.

Birželio 13 d. 12 val., netrukus po neįgaliųjų bėgimo, Lietuvos triračių sporto asociacija kviečia prie Druskonio ežero tiltuko su triračiais susipažinti ir juos išbandyti visus norinčius: tiek druskininkiečius, tiek bėgimo šventės svečius. Čia pat bus galima išgirsti aktyviai su triračiais besitreniruojančių centro EIK bendruomenės atstovų patirčių ir gyvų įspūdžių, kaip šis sportas ir kita aktyvi fizinė veikla pakeitė jų gyvenimo kasdienybę, padeda nugalėti nepasitikėjimą savo jėgomis ir suteikia galimybę mėgautis bendryste savo bendraminčių tarpe bei atrasti naujų draugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?