EUROLYGA 2023

Pasakos, kad Rusijos ledo ritulininkės prieš dopingo tyrimą mylėjosi – neįtikino: rinktinė diskvalifikuota

Daugiau kaip šešerius metus vykęs tyrimas dėl Rusijos moterų ledo ritulio rinktinės žaidėjų galimo dopingo vartojimo per 2014 metų Sočio olimpiadą baigtas. Ir sprendimas neturėtų pradžiuginti nei ledo ritulininkių, nei pasakas sekusių rusų sporto valdininkų.

 Ketvirtadienį diskvalifikuota visa 2014 metų Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ketvirtadienį diskvalifikuota visa 2014 metų Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ketvirtadienį diskvalifikuota visa 2014 metų Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ketvirtadienį diskvalifikuota visa 2014 metų Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2020, 3:45 PM, atnaujinta Jun 13, 2020, 9:33 AM

Tarptautinis olimpinis komitetas patvirtino Rusijos moterų ledo ritulio rinktinės visų rezultatų anuliavimą per 2014 metų Sočio olimpiadą. Savo sirgalių akivaizdoje žaidusi nacionalinė komanda neteko šeštosios vietos olimpiniame turnyre.

Kaip pranešė Tarptautinio olimpinio komiteto spaudos tarnyba, posėdžiavusi Antidopingo komisija pripažino rusų ledo ritulininkes kaltomis vartojus dopingą ir visam gyvenimui diskvalifikavo aštuonias sportininkes: Iną Diubanok, Jekateriną Lebedevą, Jekateriną Paškevič, Aną Šibanovą, Jekateriną Smolencevą, Galiną Skibą, Tatjaną Buriną ir Aną Ščiukiną.

Komisijos sprendimui neturėjo įtakos net ir tai, kad kur kas anksčiau penkias iš ledo ritulininkių Tarptautinis Arbitražo teismas Lozanoje išteisino, o tris sportininkes dalinai išteisno.

Diskvalifikavus Rusijos ledo ritulio rinktinę iš Sočio olimpiados kovų, šeštąją vietą dabar laikoma laimėjusi Vokietija, septintą – Japonija.

Pirmasis trejetas nepasikeitė: čempione tapo Kanada, sidabrą laimėjo JAV ir bronzą – Šveicarija.

Prieš trejetą metų pateikus pasaulinės antidopingo agentūros išvadas buvo viešai paskelbta, kad rusų ledo ritulininkių organizme Sočyje buvo rastas vyriškas DNR.

Dar tuometinis Rusijos federacijos vicepremjeras ir Sporto ministras Vitalijus Mutko šią situaciją aiškino labai paprastai – beveik visos sportininkės prieš dopingo tyrimą mylėjosi su savo vyrais ar draugais, todėl jų kūne atsirado vyriškas DNR.

Neva, DNR persiduoda lytiniu būdu.

„Gal nereikia dvigubų standartų. Vieni gali pabučiuoti merginą, kuri prieš tai vartojo narkotikus. Ir ką? Nieko. Tas sportininkas, nesakysiu jo pavardės, išteisinamas dėl dopingo vartojimo. O mūsų mergaites teisia...

Nors jos kaltos tik dėl to, kad elgėsi kaip visi mes gyvenime. Gal jūs nežinote, bet jei prieš penkias dienas mylėtis su vyru, tai dopingo tyrimuose pas moterį galima surasti vyrišką DNR. Tokių faktų begalė“, – kalbėjo ir gynė sportininkes V.Mutko.

Rusijos valdininkas bandė sulyginti ledo ritulininkes su Prancūzijos tenisininku Richardu Gasquet, kuris 2009 metais įkliuvo per dopingo kontrolę vartojęs kokainą.

Paaiškinime teigta, kad jis Majamyje naktiniame bare bučiavosi su mergina, kuri vartojo kokainą. Antidopingo agentūra patikėjo šiuo paaiškinimu ir jį išteisino.

Tas pats buvo ir 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėse su olimpiniu čempionu šuolyje su kartimi kanadiečiu Shawnacy Barberiu. Jis buvo prileistas į žaidynes, nors prieš pat olimpiadą tyrimas parodė organizme kokaino koncentraciją.

Vyras tikino, kad naktį praleido su nepažįstama mergina, kuri buvo vartojusi kokainą.

Tačiau Tarptautinės antidopingo agentūros medikai įrodė, kad po lytinių santykių moters kūne ir kraujyje negali atsirasti vyriška DNR.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.