EUROLYGA 2023

JAV boksininkė įtikino kontrolierius: dopingas jos organizme atsirado po sekso su draugu

Boksininkė iš JAV Virginia Fuchs šių metų vasario mėnesį įkliuvo dopingo kontrolieriams, o jos organizme buvo rastos dvi draudžiamos medžiagos.

 Virginia Fuchs išteisinta dopingo byloje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Virginia Fuchs išteisinta dopingo byloje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-13 09:51

Tačiau 32-ejų sportininkė dėl to kaltino savo draugą su kuriuo užsiėmė seksu prieš dopingo kontrolierių vizitą. Atlikus tyrimas prie tokios pat išvados priėjo ir JAV antidopingo agentūra, kurį išteisino boksininkę.

Teigiama, kad būtent V.Fuchs draugas vartojo draudžiamas medžiagas ir sekso metu perdavė jas sportininkei. V.Fuchs turėtų dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Man tai buvo pamoka ir viskam jau praėjus sutelksiu dėmesį į pasiruošimą olimpiadai“, – rašė boksininkė savo socialinio tinklo paskyroje.

Lytiniai santykiai jau ne pirmą kartą skamba dopingo bylose. Štai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) anuliavo Rusijos ledo ritulio moterų rinktinės rezultatus 2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse, mat rusių organizme buvo rasta vyriško DNR.

Rusijos sporto valdininkai taip pat pateikė paprastą pasiaiškinimą, kad sportininkės prieš dopingo testus turėjo lytinių santykių. Tačiau Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) medikai įrodė, kad po lytinių santykių moters kūne ir kraujyje negali atsirasti vyriška DNR.

Rusijos funkcionieriai bandė sulyginti ledo ritulininkes su Prancūzijos tenisininku Richardu Gasquet, kuris 2009 metais įkliuvo per dopingo kontrolę vartojęs kokainą. Paaiškinime teigta, kad jis Majamyje naktiniame bare bučiavosi su mergina, kuri vartojo kokainą. Antidopingo agentūra patikėjo šiuo paaiškinimu ir jį išteisino.

Tas pats buvo ir 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėse su olimpiniu čempionu šuolyje su kartimi kanadiečiu Shawnacy Barberiu. Jis buvo prileistas į žaidynes, nors prieš pat olimpiadą tyrimas parodė organizme kokaino koncentraciją.

Kita vertus šių metų pradžioje pričiupta kanojų sprinto žvaigždė Laurence Vincent-Lapointe irgi buvo išteisinta, paaiškinusi, kad draudžiamos medžiagos jos organizme galėjo atsirasti po lytinių santykių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.