EUROLYGA 2023

Lietuvos varžovai apie mūsų rinktinę: pagarbūs atsiliepiami ir liaupsės A. Malašinskui

Lietuvos rankinio rinktinė sužinojo varžovus 2022-ujų metų Europos čempionato atrankos varžybose. 4 grupėje besikausianti Lietuvos rinktinė susigrums su Islandijos, Portugalijos ir Izraelio komandomis.

A.Malašinskas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Malašinskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-17 18:57

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks dvi pirmąsias vietas užėmusios rinktines bei 4 geriausios trečiosios visų pogrupių komandos.

Būsimi Lietuvos varžovai portugalai ir islandai apie mūsų rinktinę atsiliepė itin pagarbiai.

Islandų dešinysis kraštas Arnoras Gunnarsonas išskyrė Aideną Malašinską bei atsitraukusius rinktinės žaidėjus.

„Neseniai galėjome įsitikinti, kad jie turi labai gerą komandą. Tai buvo labai sunkios rungtynės tiek namuose, tiek išvykoje. Aidenas Malašinskas yra žmogus, aplink kurį sukasi jų žaidimas. Puikiai jį žinau ir iš žaidimo „Motor“ klube. Reiktų atkreipti dėmesį ir į jų aukštaūgius, kurie mums pridarė daug problemų“, – kalbėjo „Bergischer“ klube žaidžiantis islandas.

Lietuvos ir Islandijos rinktinių keliai susikirto atrankos į 2019 metų Pasaulio čempionatą finaliniame atrankos etape. Tuomet namuose su varžovais lietuviai sužaidė lygiosiomis (27:27), o išvykoje nusileido 3 įvarčiais (31:34).

Vyriausiasis Portugalijos rinktinės treneris Paulo Pereira didesnį dėmesį skyrė mačams su Islandija, kadangi su šia rinktine portugalai turi nesuvestų sąskaitų.

„Tai bus puiki galimybė atkeršyti islandams už pralaimėjimus Europos čempionate bei pasaulio čempionato atrankoje. Su Lietuva ir Izraeliu taip pat žaidėme neseniai ir laimėjome, tačiau tai nėra joks pranašumas. Reikia gyventi šia diena.

Be abejo, bus sunku visiems sugrįžti po tokios pertraukos rudenį, tad kol kas kažkas sunku prognozuoti. Laukia tolimos kelionės ir gana sudėtingas tvarkaraštis, būtų labai gerai, jeigu gautume papildomas bent kelias dienas pasirengimui“, – kalbėjo Portugalijos rinktinės vyriausiasis treneris.

Lietuvos ir Portugalijos komandos buvo vienoje grupėje ir atrankoje į šių metų Europos pirmenybes. Namuose lietuviai portugalams pralaimėjo (23:24), o išvykoje susitikimas baigėsi lygiosiomis (28:28).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?