EUROLYGA 2023

30-metį švenčiantis „Baltrex-Šiaulių“ klubas sieks pasidovanoti čempiono titulą

Jau birželio 27 dieną startuos Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Šiais metais jis vyks vasarą, nes norima apsidrausti nuo galimos antros koronaviruso bangos rudenį bei suteikti galimybę po sezono susikoncentruoti į Lietuvos rinktines.

 Komanda švenčia 30-metį.<br> „Baltrex-Šiauliai“ nuotr.
 Komanda švenčia 30-metį.<br> „Baltrex-Šiauliai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 10:04 AM

Šešios stipriausios Lietuvos ir Latvijos komandos – Šiaulių „Vairas-Kalvis“, Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“, „Šiauliai“, Kauno „Ąžuolas“, Kekavos „Miesnieki-Kekava“ (Latvija) ir „Garkalne-Livonia“ (Latvija) intensyviai ruošiasi svarbiausiam sezono turnyrui. Nors situacija dėl karantino kiek apsunkino pasiruošimą sezonui, visi klubai yra nusiteikę ambicingai.

Vienas „Top“ lygos favoritų Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas šiais metais turi papildomą motyvaciją. Komanda šiemet mini savo 30-metį. Natūralu, kad didžiausia dovana ekipai būtų „Top“ lygos čempionų titulas.

Regbininkai treniruotis pradėjo iškart, kai buvo gautas Vyriausybės leidimas grįžti į stadionus. Tai yra kiek daugiau nei prieš mėnesį. Pilnavertės treniruotės prasidėjo dar vėliau, sulaukus didesnių karantino sušvelninimų.

„Pradėjome treniruotis iškart, kai tik buvo leista grįžti į stadionus, o karantino pradžioje kas palaikė formą, kas nepalaikė, bet stengėmės dirbti. Davėme žaidėjams užduotis, išsidalinome svorius iš „štanginės“ į namus ir kiek kas galėjo, tiek treniravosi namuose. Bet visi jau buvome pasiilgę sugrįžimo į stadioną. Bendrai, tai situacija atrodo normaliai. Tik, žinoma, laiko pasiruošti mažai, bet tokios pat sąlygos ir kitiems. Įsivažiuosime per pirmas rungtynes“, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ žaidžiantysis treneris Žygimantas Radžius.

„Baltrex-Šiauliams“ šią vasarą nepadės vienas komandos lyderių, Anglijoje sportuojantis Tautvydas Krasauskas, kuris kartu su Šiaulių „Vairo-Kalvio“ žaidėju Alanu Alasauskui šiam „Top“ lygos sezonui papildė Kauno „Ąžuolo“ ekipą. Dar vienas svarbus žaidėjas Dovydas Taujanskas šiais metais tapo Vilniaus „Geležinio vilko“ komandos žaidžiančiuoju treneriu, bet sutarta, jog „Top“ lygoje jis galės atstovauti „Baltrex-Šiauliams“.

„Stengsimės verstis be Tautvydo, nieko nepadarysi. Manau, kad mūsų lyderiai liks tie patys, bet jaunimas jau praėjusiais metais parodė, kad gali ir nori žaisti. Šiais metais tikimės dar daugiau iš jų, todėl matysime kaip seksis. Dar turėsime draugiškas rungtynes su „Šiauliais“ ir stengsimės atrinkti geriausią sudėtį“, – kalbėjo Ž.Radžius.

Treneris mano, kad „Top“ lyga šiemet bus stipresnė, nes „Vairas-Kalvis“ pasistiprino keletu žaidėjų iš Kauno „Ąžuolu“, „Šiauliams“ turėtų atstovauti vienas geriausių Lietuvos regbininkų Jonas Mikalčius. Ž.Radžius mano, kad lygoje laukia daug įdomių kovų, bet tradiciškai pagrindinė kova turėtų vykti Pietinia derbyje su „Vairu-Kalviu“. Praėjusių metų finalas buvo vienas įsimintiniausių Lietuvos regbio istorijoje. Lemiamose, trečiosiose, Baltijos regbio „Top“ lygos finalo rungtynėse šeštadienį sausakimšame Šiaulių regbio stadione „Vairas-Kalvis-Jupoja“ po dramatiškos kovos 14:10 (8:3) nugalėjo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipą ir laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2-1.

„Manau, kad „Top“ lyga bus šiek tiek sustiprėjusi. Visi klubai pasipildė naujais žaidėjais. Tik nežinau, kokia situacija su latviais, nes jiems tik neseniai buvo leista treniruotis su kontaktu. „Livonia“, kiek žinau, žada pasikviesti porą užsieniečių. Tikiuosi rimtų kovų. Lengvų rungtynių tikrai nebus, bet kaip visada, iš vieno priešininko tikimės daugiausiai“, – pabrėžė Ž.Radžius.

Šiais metais „Top“ lygos sistema liks panaši, kaip ir pernai. Komandos reguliariajame sezone žaisto vieno rato sistema, vėliau keturios stipriausios ekipos pateks į pusfinalį. Tik finale šiemet bus žaidžiama iš vienerių rungtynių, o ne iki dviejų pergalių kaip pernai. Finalas numatomas rugpjūčio 8 dieną.

„Mes buvome už šią sistemą. Iš esmės viskas bus kaip pernai, tik finale bus žaidžiamos vienintelės rungtynės. Todėl čempionu taps tas, kas geriau pasirodys finalo dieną. Šiek tiek nerimo yra dėl to, kad viskas vyks vasarą. Kai kurie žaidėjai gali būti išvykę, bet stengėmės visiems kuo anksčiau išsiųsti tvarkaraščius, kad jie galėtų susiplanuoti laikus“, – pridūrė Ž.Radžius.

Situacija dėl koronaviruso sumaišė „Baltrex-Šiaulių“ vadovų planus šią sukaktį paminėti grandioziniu tarptautiniu turnyru. Tikimasi, kad ji bus surengta po metų.

„Šiauliuose turėjo būti didelė šventė, bet „Baltrex-Šiaulių“ valdyba nusprendė ją perkelti į kitus metus. Planavome surengti didelį tarptautinį turnyrą, buvo pakviesta daug užsienio komandų. Dėl viruso viskas perkeliama į kitus metus. Šiais metais 30-metį paminėsime tik simboliškai. Būtų labai smagu, kad šį jubiliejų paminėti su „Top“ lygos čempionų titulu“, – vylėsi Ž.Radžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.