EUROLYGA 2023

1988 metrus nubėgusi šuolininkė į aukštį A. Palšytė: „Tokios atkarpos man neįprastos“

„Olimpinė diena“ tik su olimpiečiais ir paralimpiečiais – taip Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) antradienį rengė po karantino pandemijos 31-ąjį „Olimpinės dienos“ renginį.

 Airinė Palšytė<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Airinė Palšytė<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Airinė Palšytė<br>A.Pliadžio nuotr.
 Airinė Palšytė<br>A.Pliadžio nuotr.
 Airinė Palšytė<br>A.Pliadžio nuotr.
 Airinė Palšytė<br>A.Pliadžio nuotr.
 Airinė Palšytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Airinė Palšytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Airinė Palšytė<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Airinė Palšytė<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Airinė Palšytė<br>A.Pliadžio nuotr.
 Airinė Palšytė<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 24, 2020, 12:58 PM

Nors pasaulį supančiojusi pandemija ir karantinas sumaišė originalius planus, LTOK vis dėlto nutarė nenutolti nuo savo misijos skatinti žmones sportuoti ir išsaugojo pagrindinę šventės tradiciją – birželio 23 dieną viso pasaulio lietuviai virtualiai dalyvavo lietuviškos olimpinės mylios – 1988 metrų – bėgime.

Kitą vertus, atlaisvinus karantino pančius, LTOK nutarė sukviesti į sostinės Vingio parką keliasdešimt olimpiečių ir paralimpiečių, kad šie išlaikytų tradiciją – pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė davė startą lietuviškos mylios bėgimui ir keliasdešimt garsių sportininkų įveikė 1988 metrus, kurie simbolizuoja LTOK atkūrimo datą.

Tarp bėgančiųjų buvo ir viena garsiausių šalies atstovių Lietuvos šuolių į aukštį rekordą – 2 m 1 cm – pasiekusi 2017-ųjų Europos uždarų patalpų čempionė 27-erių Airinė Palšytė.

„Kaip matote, šlapia esu. Tokios atkarpos man nėra įprastos – apšilimui visada bėgu stadione kelis ratus, o dabar net beveik du kilometrai. Jei mano laikrodis nemeluoja, tai kaip suprantu, man nebuvo lengva. Bet finišą pasiekiau“, – juokdamasi kalbėjo šuolininkė į aukštį.

Lietuvos rekordininkei karantinas ankstyvą pavasarį nutraukė pratybas Turkijoje, kur ji su komanda treniravosi vienoje geriausių Europos sporto bazių.

Kone perpus sutrumpėjus treniruočių stovyklai, lengvaatlečiai sugrįžo į namus ir dvi savaites saviizoliavosi.

A.Palšytė tikino, kad jai antradienį buvo džiugu pabūti kartu su kitais olimpiečiais ir nereikėjo laikytis socialinės ir fizinės distancijos

„Labai smagu, kad galėjome visi susirinkti kartu, nereikėjo dėvėti kaukių, nereikėjo laikytis socialinio ir fizinio atstumo.

Tai buvo man buvo kažkiek panašu į tą situaciją, kai patekau į olimpines žaidynes: lyg ir buvau individualios sporto šakos atstovė, bet jaučiausi komandos dalimi.

Labai geras jausmas. Taip buvo dabar – man toks bėgimas suteikė begalę gerų įspūdžių ir emocijų.

Tokios olimpinės dienos tik dar kartą patvirtina, kad esame tikrai stipri bendruomenė“, – kalbėjo sportininkė.

– Ar esate patenkinta savo parodytu laiku?, – buvo paklausta A.Palšytė.

– Taip ir nepasižiūrėjau per kiek nubėgau. Bet manau, kad kilometras buvo įveiktas per 5 minutes. Kaip lengvam bėgimui tai visai neblogai, juolab, kad niekas nekonkuravo dėl pirmų vietų ar asmeninių rekordų.

Tie, kas bėgioja kasdien, tai 1988 metrai jiems nėra ta distancija, kuri būtų rimta, o man kaip šuolininkei į aukštį vis dėlto tai buvo išbandymas.

Bet nespaudžiau savęs siekti rezultato, labiau bėgau jausdama malonumą.

– Dabar vasara tokia, kokios nesitikėjote?

– Šiuo metu turėjo būti paskutinieji pasirengimai Palangoje šalies lengvosios atletikos čempionatui – tai turėjo būti paskutinieji startai prieš olimpines žaidynes.

Tad pandemija sumaišė visas kortas ir tenka prisitaikyti prie esamos situacijos. Bet nesu vienintelė, kuria keitėsi tiek treniruočių, tiek ir varžybų grafikai.

Dabartinis orientyras yra šalies čempionatas, kuris numatytas tik rugpjūčio mėnesį. Galbūt bus keli „Deimantinės lygos“ etapai – jei nenusikels labai į rudenį...

Šiaip pasirengimas varžyboms pasikeitė, bet skubėti nėra kur – mūsų reitingai pradės galioti tik nuo gruodžio 1 dienos, kai kas susiplanavęs labiau ilsėtis nei treniruotis. Žinau, kad kai kas ilsisi gamtoje, prie jūros ir nežada rimtai kibti į darbus iki kitų metų.

Aš šį laiką išnaudoju traumos galutiniam išgydymui, visų sopulių išsilaižymui ir pasirengimui 2021 metų sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.