EUROLYGA 2023

Lietuvos sporto bendruomenėje – netektis: mirė buvęs „Žalgirio“ draugijos viceprezidentas

Birželio 28 d. būdamas 68-erių metų, mirė ilgametis draugijų „Nemunas“ ir „Žalgiris“ rajonų tarybų pirmininkas, draugijos „Žalgiris“ viceprezidentas Petras Valutis.

 Petras Valutis.<br> sportas.info nuotr.
 Petras Valutis.<br> sportas.info nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info

2020-06-29 18:30, atnaujinta 2020-06-29 22:46

Petras Valutis gimė 1951 rugpjūčio 24 d. Tauragėje. Mokėsi Lietuvos valstybiniame kūno kultūros institute. Nuo 1976 iki 1985 m. dirbo LSD „Nemunas“ Jurbarko rajono tarybos pirmininku. 1987 m. sujungus sporto draugijas „Nemunas“ ir „Žalgiris“ išrinktas Jurbarko rajono „Žalgirio“ tarybos pirmininku, juo dirbo iki šių dienų.

Nuo 1988 m. buvo renkamas LSD „Žalgiris“ prezidiumo nariu, 2010 m. draugijos ataskaitos ir rinkimų konferencijoje išrinktas draugijos viceprezidentu, atsakingu už draugijos juridinių narių – rajonų sporto klubų ir organizacijų veiklą , nuo 2015 m. – LSD „Žalgiris“ prezidiumo sporto komisijos narys.

Per darbinės veiklos laikotarpį buvo skiriamas Jurbarko rajono sporto komiteto pirmininku, Tauragės apskrities administracijos kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistu, buvo renkamas Jurbarko rajono savivaldybės tarybos nariu, Tauragės apskrities koordinacinės sporto tarybos pirmininku.

Tauragės apskrities sportininkai, vadovaujami P. Valučio, dalyvaudami „Žalgirio“ draugijos renginiuose ir kitose varžybose buvo pirmaujančių gretose. Rajono komandos kasmet rengiamose draugijos žaidynėse kompleksinėje įskaitoje 3 kartus tapo nugalėtojomis ir prizininkėmis.

Čempionatų nugalėtojais buvo krepšinio ir tinklinio moterų komandos, futbolo klubas „Vulkanas“, tenisininkai ir kiti. Tauragės apskritis pirmoji respublikoje pradėjo vykdyti varžybas tarp seniūnijų.

P.Valučio rūpesčio ir pastangų.dėka Smalininkuose pastatytas žemės ūkio technikumo stadionas ir sporto salė, Pagėgiuose – stadionas, teniso kortai ir sporto salė, Jurbarke – stadionas ir riedučių kompleksas, sporto kompleksas ir boulingo salė, Tauragėje – boulingo salė.

Už aktyvų dalyvavimą Respublikos ir Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ sportinėje veikloje P.Valutis apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento atminimo medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, Padėkos raštu, jam suteiktas sporto žymūno vardas ir 2009 m. apdovanotas Sporto garbės komandoro ženklu“.

Už aktyvią veiklą 2008 m. apdovanotas Lietuvos Respublikos Seimo Padėkos raštu. Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ garbės ženklu, 2016 m. – LTOK medaliu „Už nuopelnus olimpizmui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.