EUROLYGA 2023

Po Rusijos fiasko – intriguojantis klausimas dėl M. Lasickienės: žvilgsniai krypsta į Lietuvą

Rusijos valdžios neveiksnumo ir dopingo bylas lydinčių skandalų neapsikentusi stipriausia pasaulio šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė ėmė rimtai svarstyti apie permainas savo karjeroje.

Marija Lasickienė gali pakeisti pilietybę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Marija Lasickienė gali pakeisti pilietybę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2020, 11:01 AM, atnaujinta Jul 8, 2020, 11:26 AM

Rusijai pavėlavus sumokėti baudą už sukčiavimo dopingo byloje, ši lengvojoje atletikoje nebeteko net ir galimybės šalies sportininkams startuoti po neutralia vėliava. Būtent tokia situacija į neviltį varo 27-erių sportininkę.

„Dabartinės sąlygomis negalima atmesti jokių mano pasirinkimų. Svarstau, ar nevertėtų pasitrauki iš Rusijos rinktinės. Aš pavargau ir man liūdna matyti, kaip nėra ginami sportininkai, kurie nėra susitepę dopingu“, – mintis dėstė M.Lasickienė.

Nieko keisto, kad Rusijos žiniasklaidoje vienas po kito pasipylė po neutralia vėliava besivaržiusių sportininkų pyktis.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) rusus nubaudė kovo mėnesį dėl sukčiavimo Danilo Lysenkos dopingo byloje. Buvo pateikti kaltinimai septyniems aukšto rango pareigūnams dėl dokumentų klastojimo ir D.Lysenkos teigiamų testų nuslėpimo. Rusijai taip pat buvo skirta 10 milijonų JAV dolerių bauda, o bent pusę jos reikėjo sumokėti iki liepos 1 dienos, norint išsaugoti, kad bent 10 rusų sportininkų galėtų startuoti tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose po neutralia vėliava.

Tačiau Rusija motyvuodama prasta ekonomine situacija dėl COVID-19 pandemijos prašėsi atidėti baudos mokėjimą. Surinkti 5 milijonus JAV dolerių nepavyko ir po žinomų Rusijos sportininkų kreipimosi į šalies prezidentą Vladimirą Putiną.

Įdomiausia, kad M.Lasickienės vyras Vladas Lasickas, kurio senelis yra lietuvis, savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino kito asmens intriguojančia žinute.

„Ar galėtų M.Lasickienė atstovauti Lietuvai?“, – buvo retoriškai klausiama joje.

M.Lasickienė nuo 2017 metų yra laimėjusi du pasaulio čempionato titulus bei triumfavo Europos pirmenybėse. Tiesa, dėl skirtų sankcijų Rusijai sportininkė nedalyvavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.