EUROLYGA 2023

Buvęs NHL žaidėjas ir Rusijos čempionas mirė Toljačio miesto gatvėje

Toljačio „Lada“ ledo ritulio klubas pranešė, kad ketvirtadienį vakare tiesiog gatvėje mirė buvęs šios ekipos žaidėjas 42-iejų Aleksejus Tezikovas. Buvusiam sportininkui Toljačio Jubileinojos gatvėje pasidarė bloga, jis nukrito. Žmonės po kurio laiko išvietė greitąją pagalbą, tačiau atvažiavus medikams liko tik konstatuoti A.Tezikovo mirtį. Vyras anksčiau niekada nesiskundė širdies problemomis.

Ketvirtadienį vakare tiesiog gatvėje mirė buvęs šios ekipos žaidėjas 42-iejų Aleksejus Tezikovas. <br> vkontakte.com
Ketvirtadienį vakare tiesiog gatvėje mirė buvęs šios ekipos žaidėjas 42-iejų Aleksejus Tezikovas. <br> vkontakte.com
Ketvirtadienį vakare tiesiog gatvėje mirė buvęs šios ekipos žaidėjas 42-iejų Aleksejus Tezikovas. <br>wikimedia.org 
Ketvirtadienį vakare tiesiog gatvėje mirė buvęs šios ekipos žaidėjas 42-iejų Aleksejus Tezikovas. <br>wikimedia.org 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2020, 5:18 PM, atnaujinta Jul 17, 2020, 6:18 PM

Vis dėlto buvęs Rusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjas bei jo bendraklubis NHL Vašingtono ekipoje Andrejus Nikolišinas paatviravo, teigdamas, kad mirtyje galimai kaltas alkoholis.

„Aleksejus buvo tipiškas vaikinukas iš provincijos – be jokių karūnų ant galvos. Negalima nieko sakyti blogai apie velionius, bet jis ir ankščiau turėjo problemų su alkoholiu. Todėl jis kraustėsi iš vieno NHL klubo į kitą.

Alkoholis ir disciplinos nebuvimas sužlugdė jo karjerą stipriausioje ledo ritulio lygoje. Atsimenu, jis į „Capitals“ jis atėjo mainais iš „Buffalo Sabres“ ir viskas taip greitai vyko, kad tik atvažiavęs į klubą jau antrame kėlinyje jis buvo aikštėje.

Jis buvo nestandartinis žaidėjas, galėjęs atlikti labai apgaulingą perdavimą, mokėjo efektingai apsivesti varžovą“, – pasakojo A.Nikolišinas.

„Lada“ klube velionis debiutavo 1996-siais ir būdamas 17 metų su klubu tapo Rusijos čempionu. Jau po metų A.Tezikovas nutarė save išbandyti NHL lygoje ir persikraustė už Atlanto.

Pirmąjį sezoną jis atstovavo Kvebeko lygos jaunimo ekipą „Moncton Wilcats“, kurios sudėtyje gavo pirmąjį savo rimtą asmeninį apdovanojimą – „Raymond Legace Trophy“ prizą, skirtą geriausiam lygos gynėjui naujokui.

Ledo ritulininką pastebėjo ir rusų rinktinės treneriai, pakvietę jį į jaunimo rinktinę, kuri planetos pirmenybėse laimėjo sidabrą.

1999-siais A.Tezikovas debiutavo „Washington Capitals“ klube, o po to persikėlė ir į „Vancouver Canucks“ komandą. Tą sezoną rusas sužaidė iš viso 30 rungtynių.

Vis dėlto, pasibaigus sezonui ir dėl drausmės problemų A.Tezikovas nutarė sugrįžti į Rusiją, kur žaidė penkiuose Superlygos bei KHL klubuose. Sportininko karjerą ledo ritulininkas baigė 2015-siais Kazachstano „Atyrau“ ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.