EUROLYGA 2023

Po šiurpios avarijos – ją sukėlusio dviratininko išpažintis: „Šią akimirką nežadu liesti dviračio“

Olandų dviratininkas Fabio Jakobsenas trečiadienį grūmėsi dėl savo gyvybės po šiurpios griūties daugiadienių lenktynių „Tour de Pologne“ trasoje, per kurią 80 km per val. greičiu važiavęs sportininkas pastumtas varžovo rėžėsi į atitvarus.

Dviratininkas atsiprašė ir nesulaikė ašarų.<br>Scanpix nuotr. ir Stopkadaras.
Dviratininkas atsiprašė ir nesulaikė ašarų.<br>Scanpix nuotr. ir Stopkadaras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2020, 5:19 PM, atnaujinta Aug 10, 2020, 9:10 AM

Nelaimė įvyko likus paskutiniams metrams iki pirmojo lenktynių etapo finišo Katovicuose. 23 metų F.Jakobsenas, atstovaujantis belgų komandai „Deceuninck-Quick Step“, prieš pat finišą įnirtingai varžosi su tautiečiu Dylanu Groenewegenu iš ekipos „Jumbo-Visma“.

Dviratininkams išsiveržus į priekį, D.Groenewegenas staiga pasuko vairą į dešinę ir kliudė trasos pakraščiu spurtuojantį F.Jakobseną. Pastarasis rėžėsi į atitvarus ir atsitrenkė į prie jų stovėjusį fotografą.

F.Jakobsenas buvo pasiųstas į komą, neteko labai daug kraujo taip pat jam buvo reikalinga daugiau nei 5 valandas trukusi operacija.

Praėjus keletai dienų po šio incidento D.Groenewegenas teigė, kad nėra tikras dėl tolimesnės savo ateities ir prieš kameras liejo ašaras.

„Niekada nesiekiau sukelti pavojaus kitiems dviratininkams. Šį kartą padariau klaidą. Aš išvažiavau iš savo linijos, ko negalėjau daryti. Gailiuosi dėl to“, – teigė belgas.

Nors jis laimėjo lenktynes, bet buvo iškart diskvalifikuotas, o nugalėtoju paskelbtas F.Jakobsenas.

„Šią akimirką net nežadu liesti dviračio. Praeis daug laiko, kol vėl galėsiu pagalvoti apie važiavimą. Net nenoriu galvoti apie tai dar kelis mėnesius. Pažiūrėsime kas bus toliau“, – sakė D.Groenewegenas.

Ketvirtadienį ligoninėje F.Jakobseną aplankę organizatoriai pateikė žinią, kad Nyderlandų nacionalinis čempionas yra stabilios būklės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.