EUROLYGA 2023

Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalyje – kaip niekad didelė intriga

Jau šeštadienį Šiauliuose įvyks intriguojantis Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalis. Netrukus paaiškės, ar finale išvysime legendinį „Pietinia“ derbį, ar sulauksime staigmenų ir bus sugriauta tradicija.

 Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalyje – kaip niekad didelė intriga.<br> E.Černiausko nuotr.
 Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalyje – kaip niekad didelė intriga.<br> E.Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2020, 8:01 PM

Pirmajame pusfinalyje 13 val. Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos stadione kausis Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ ir Šiaulių „Šiauliai“.

„Baltrex-Šiauliai“ šį sezoną demonstruoja puikų žaidimą ir reguliariajame sezone užtikrintai laimėjo visas penkerias rungtynes. Tarpusavio rungtynėse „Baltrex-Šiauliai“ varžovus įveikė 40:17, bet po pirmojo kėlinio skirtumas siekė tik 4 taškus (14:10).

„Baltrex-Šiauliams“ pusfinalyje negalės padėti Martynas Lianzbergas, tuo tarpu visi kiti žaidėjai yra pasirengę kovai.

„Svarbiausia pusfinalyje bus nedaryti klaidų. Turėsime laimėti kuo daugiau standartinių situacijų ir vengti pražangų. Jeigu laikysimės žaidybinio plano, tai viskas turėtų būti gerai“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Tuo tarpu „Šiauliai“ surinko taip pat gana įdomią sudėtį. Prie Lietuvos regbio žvaigždžių Jono Mikalčiaus ir Mato Miežio prisijungė du žaidėjai iš Pietų Afrikos – Lwazi Ngcungama bei Ayanda Dube. Todėl panašu, kad „Šiauliai“ yra pasiryžę rimtai kibti į atlapus favoritams.

„Laukia sunkios rungtynės. Žaisime su favoritais ir jų pajėgumą mes žinome. Stengiamės koncentruotis į savo pasiruošimą. Privalėsime būti susikoncentravę ir gerai žaisti tiek su užribiais, tiek grumtynėse“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris Ntando Manyosha.

Kitame pusfinalyje susikaus čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas ir Kauno „Ąžuolo“ ekipa. Šios rungtynės tame pačiame Šiaulių regbio stadione prasidės 17 val.

Reguliariajame sezone „Vairas-Kalvis-Jupoja“ užėmė antrąją vietą, o „Ąžuolas“ – trečiąją. Tarpusavio rungtynes vairiečiai laimėjo po atkaklios kovos 20:11.

Vis dėlto papildomos intrigos suteikia korekcijos komandų sudėtyse. „Vairo“ klubas prarado keletą svarbių žaidėjų – tarp jų vienus geriausių lygos regbininkų Dainių Tamoliūną, Donatą Vilimavičių ir Paulių Strigūną. Bet komanda sulaukė ir solidaus papildymo – ekipai padės vienas geriausių visų laikų Lietuvos regbininkų Karolis Navickas, taip pat – trumpam sugrįžtanti Lietuvos ir „Vairo“ regbio legenda Mindaugas Misevičius.

„Treniruotėse kaip visada stengėmės tobulinti savo žaidimo braižą. Daugiausiai dėmesio pasiruošime skyrėme gynybai. Niekam ne paslaptis, kad turime netekčių, bet yra jaunų žaidėjų ir apskritai žmonių mes turime. Tiesiog šansą gaus tie, kurie ankščiau jo neturėjo. Manau, kad viską sudėliosime maksimaliai gerai“, – sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Tuo tarpu Kauno „Ąžuolas“ turėjo atsisveikinti su į Prancūziją išvykusiu Dariumi Vaitkevičiumi, tačiau tuo pačiu sulaukė ir grėsmingo papildymo. Prie Kauno ekipos prisijungė Zimbabvės regbio rinktinės narys George‘as Sawezy‘is. Jis prisijungė prie Zimbabvės regbio-7 rinktinės žaidėjo, pasaulio čempionato dalyvio Shayne‘o Makombe. Taip pat „Ąžuolo“ gretose rungtyniaus ir Lietuvoje gyvenantis prancūzas Pereira Francis.

„Regbį pradėjau žaisti kai buvau labai jaunas. Teko gyventi tose šalyse, kur regbis yra labai populiarus – Pietų Afrikoje ir Namibijoje, todėl šį žaidimą greitai pamilau. Į Kauną atvykau po pokalbių su Linu Naujaliu ir Sh. Makombe. Kadangi dažnai su Sh. Makombe rungtyniaujame kartu, tai buvo lengva mane prisikviesti, – teigė G. Sawezy‘is. – Kaune esu antrą savaitę ir galiu pasakyti, kad niekada nesijaučiau svetimas. Visi žmonės čia labai malonūs ir galėjau greitai įsijungti į komandos gyvenimą. Žinau, kad pusfinalis bus nelengvas, bet tokiame etape nebūna lengvų rungtynių. Laukia kieta kova ir mes jai ruošiamės“.

Baltijos regbio „Top“ lygos finalai vyks rugpjūčio 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.