EUROLYGA 2023

Lietuvos beisbolo rinktinei – viltingas Europos sprendimas

Europos beisbolo konfederacijos vykdomasis komitetas nusprendė 2021 metais padidinti Europos beisbolo vyrų čempionato komandų skaičių iki 16. Tai buvo nuspręsta po Lietuvos beisbolo asociacijos kreipimosi dėl komandų skaičiaus didinimo, tačiau per Europos beisbolo kongresą, kuris vyko šių metų vasario mėnesį Vilniuje, buvo nutarta komandų skaičių didinti tik nuo 2023 metų. Po pandemijos galiausiai nutarta vis dėlto paankstinti pirmenybių praplėtimą.

Lietuvos beisbolo rinktinė<br>beisbolas.lt
Lietuvos beisbolo rinktinė<br>beisbolas.lt
Lietuvos beisbolo rinktinė<br>beisbolas.lt
Lietuvos beisbolo rinktinė<br>beisbolas.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2020, 1:02 PM

Šių metų čempionatą turėjusi surengti Ispanija atsisakė organizuoti pirmenybes ne tik dėl pasaulį pakeitusios COVID-19 pandemijos, bet ir dėl galimo komandų skaičiaus didinimo paankstinimo – ji neturi tiesk lėšų papildomoms rinktinėms suteikti būtinas sąlygas.

Nauja 2021 metų Europos beisbolo čempionato organizatore tapo Italija, kuri sutiko priimti 16 komandų. Tai padidina šansus Lietuvos vyrų rinktinei patekti į finalinį Europos beisbolo čempionatą, kadangi iki šių metų čempionate dalyvavo 12 komandų, o Lietuva pagal reitingus yra 13 vietoje Europoje bei 34 pasaulyje.

Patekimo į Europos čempionato finalinį etapą, atrankos sistema bus nuspręsta kitame CEB posėdyje, per artimiausius mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.