EUROLYGA 2023

Iš Rusijos bėga biatlonininkai – pasų užsigeidė tiek Rumunijoje, tiek ir Moldovoje

Problemos Rusijos sporte virsta rimtu galvos skausmu valdininkams – jie jau nesugeba sulaikyti iš šalies sporto bastiono į kitas valstybes traukiančių atletų. Pastaruoju metu daugiausiai sportininkų palieka skandalingą biatlono stovyklą. Šią savaitę tapo aišku, jog Anastasija Tolmačiova, Anatolijus Oskinas ir Jelena Čirkova ateinantį sezoną atstovaus jau ne Rusijai, o Rumunijai.

Iš Rusijos traukiasi biatloninkai<br>Scanpix.com nuotr.
Iš Rusijos traukiasi biatloninkai<br>Scanpix.com nuotr.
Iš Rusijos traukiasi biatloninkai<br>LBF
Iš Rusijos traukiasi biatloninkai<br>LBF
Iš Rusijos traukiasi biatloninkai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iš Rusijos traukiasi biatloninkai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2020, 3:11 PM, atnaujinta Aug 22, 2020, 3:52 PM

„Trejetas jau gavo visus reikiamus dokumentus, kurie leis rudenį jiems startuoti už Rumunijos rinktinę. Taip pat šie sportininkai tapo mūsų šalies piliečiais“, – į klausimą apie perbėgelius atsakė Rumunijos biatlono federacija.

Šiems sportininkams nereikėjo Rusijos biatlono sąjungos leidimo startuoti už kitą šalį, nes pastaruoju metu nė vienas iš trijų sportininkų nebuvo kviečiamas į nacionalinę ekipą ar kovojo Tarptautinės biatlono sąjungos varžybose.

J.Čirkovai yra 24-eri ir ji praėjusiais metais iškovojo bronzą Universiadoje Krasnojarske. Tiek pat metų turi ir A.Tolmačiova – ji yra dar ir Rusijos čempionato bronzos medalio savininkė. Tuo tarpu A.Oskinui yra 31 metai ir jis 2013 metais varžėsi vasaros biatlono pirmenybėse.

Rusijos biatlono sąjunga jau ne vienerius metus kenčia nuo lėtų stygiaus, kai paaiškėjo, jog prieš ketvertą metų organizacijos vadovai grobstė rėmėjų ir valstybės pinigus, po to vyko begalės kivirčių ir vadovo perrinkimų – paskutinysis prezidentas Vladimiras Dračiovas atsistatydino šių metų birželį ir kol kas nėra išrinktas naujasis vedlys.

Taip pat buvo atliktas tyrimas ir paaiškėjo, kad Rusijos biatlono sąjunga papirkinėjo Tarptautinės organizacijos vadovus, „pakišinėjo“ jiems prostitutes, kad gautų svarbias varžybas bei čempionatus.

Gegužę su Rusija atsisveikino ir Pavelas Magazejevas, Andrejus Usovas bei Alina Stremous, o visi šie atletai tapo Moldovos rinktinės nariais.

Šios šalies biatlono federacijos generalinis sekretorius Petras Brija sakė, kad iš šios trijulės labiausiai tituluotas yra iš Čiuvašijos kilęs 31-erių P.Magazejevas, kuris ne kartą buvo Rusijos pirmenybių prizininku, tapo pasaulio ir Europos čempionu jaunimo varžybose.

P.Brija patikino, kad Moldovai nereikia 33-ejų garsios biatlonininkės Jekaterinos Šumilovos paslaugų: ji buvo pareiškusi norą 2018-siais palikti Rusiją ir persikelti į Moldovą, tačiau tąkart nepavyko suderinti klausimų su pilietybe.

„Po tos istorijos J.Šumilova nebandė su mumis kontaktuoti. Galbūt, įsižeidė. Tad po dviejų metų ši tema tapo neaktuali. Be to, mes lyg ir girdėjome, kad sportininkė jau planavo baigti savo karjerą“ – sakė Moldovos federacijos generalinis sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.