EUROLYGA 2023

Per savo 34-ąjį gimtadienį pašėlęs U. Boltas pateko į koronaviruso gniaužtus

Usainas Boltas nuo pirmadienio laikosi karantino. Jamaikos žiniasklaidai pranešė, kad sprinto legendai, vos prieš kelias dienas įspūdingai atšventusiai 34-iąjį gimtadienį, testais nustatytas naujasis koronavirusas COVID-19.

 Rugpjūčio 21-ąją U.Boltui sukako 34-eri.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rugpjūčio 21-ąją U.Boltui sukako 34-eri.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 10:05 AM, atnaujinta Aug 25, 2020, 4:01 PM

Buvęs garsus sportininkas, 100 m ir 200 m bėgimo pasaulio rekordininkas, savo testų rezultatų nepatvirtino, bet paragino visus su juo bendravusius žmones laikytis karantino.

„Šeštadienį pasidariau testą, kad galėčiau išvykti iš Jamaikos, nes turiu darbo, – tviteryje paskelbtame vaizdo įraše sako U. Boltas. – Stengiuosi būti atsakingas, tad liksiu užsidaręs ir būsiu saugus.“

Jis nurodė, kad jam „nepasireiškia jokie simptomai“, bet jis karantinuosis ir „lauks patvirtinimo, koks bus Sveikatos apsaugos ministerijos protokolas“ ir kaip jam karantinuotis.

„Iki to laiko paskambinsiu savo draugams ir pasakysiu jiems, kad jei tik jie turėjo kontaktų su manimi, tegu būna saugūs, karantinuojasi ir nesijaudina“, – sakė U.Boltas.

Kaip rašė laikraštis „Jamaica Observer“, sveikatos apsaugos ir sveikatingumo ministras Christopheris Tuftonas vėlai pirmadienį patvirtino, kad aštuonis kartus olimpiniu čempionu tapusiam U.Boltui testais patvirtintas koronavirusas.

Jamaikos premjeras Andrew Holnessas taip pat sakė, kad policija tiria U.Bolto gimtadienio šventės aplinkybes.

U.Boltui 34-eri sukako rugpjūčio 21-ąją. Pranešama, kad šventėje dalyvavo Anglijos futbolininkas Raheemas Sterlingas ir daugiau sporto garsenybių.

„Yra pranešimų apie veiklą, susijusią su Usainu Boltu, – sakė A.Holnessas. – Visi šie reikalai nuodugniai tiriami, policija netrukus pateiks ataskaitą.“

Paskutinį kartą tarptautinėse varžybose U.Boltas varžėsi per 2017 metų pasaulio čempionatą Londone. Šių metų gegužę jo partnerė Kasi Bennet pagimdė jųdviejų dukrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.