EUROLYGA 2023

Teniso galiūną N. Džokovičių pasinervinti privertęs R. Berankis stebuklo Niujorke nesukūrė

Prieš pirmąją pasaulio raketę stojęs Ričardas Berankis netgi keletą kartų pirmavo, tačiau įveikti meistriško Novako Džokovičiaus jam taip ir nepavyko. Vidurnaktį prasidėjusiame „Wester and Southern Open“ turnyro mače geriausias Lietuvos tenisininkas 6:7 (2:7), 4:6 pralaimėjo 33-ejų serbui.

 R.Berankis bandė priešintis N.Džokovičiui.<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Berankis bandė priešintis N.Džokovičiui.<br> lrytas.lt koliažas.
 N.Džokovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Džokovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Berankis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Berankis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 6:13 AM, atnaujinta Aug 25, 2020, 1:00 PM

Dvikova dėl kelialapio į trečiąjį ATP1000 serijos turnyro etapą tarp R.Berankio ir N.Džokovičiaus Niujorke truko 1 val. 39 min.

R.Berankis pirmąjį kartą į priekį išsiveržė pirmajame sete, kai įgijo pranašumą 4:3, tačiau N.Džokovičius atsigavo ir galiausiai laimėjo setą.

R.Berankiui pirmojo seto pabaiga suteikė pasitikėjimo savo jėgomis. Tai matėsi jau antrojo seto pradžioje. Iš pradžių jis laimėjo savo padavimą, o netrukus – ir antrąjį geimą, taip priversdamas serbą šiek tiek pasinervinti.

Į priekį 2:0 antrajame sete išsiveržęs R.Berankis trečiajame geime sulaukė nuožmaus N.Džokovičiaus atsako, kuris sušvelnino atsilikimą iki 1:2.

Netrukus N.Džokovičius išlygino rezultatą 2:2, bet R.Berankis dar nebuvo sudėjęs ginklų. Jis laimėjo savo padavimą, o netrukus vėl privertė papraikaituoti N.Džokovičių ir po puikių smūgių pirmavo 4:2.

Deja, bet lietuviui pasinaudoti šia banga nepavyko – N.Džokovičius ėmė mažinti skirtumą ir galiausiai nužygiavo iki pergalės.

76-ąją vietą ATP reitinge užimantis 30 metų lietuvis į turnyrą pateko įveikęs atranką. Pirmąjį ratą R.Berankis įveikė po dvikovos su 57-ąja pasaulio rakete Tommy Paulu. 2 valandas ir 33 minutes trukusi drama baigėsi R.Berankio pergale 6:7(4:7), 6:4, 7:5.

 

R.Berankis su N.Džokovičiumi yra kovojęs 2013 metais „US Open“ turnyre. Tuomet N.Džokovičius nesunkiai 6:1, 6:2, 6:2 sutriuškino lietuvį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.