EUROLYGA 2023

Baltijos šaudymo taurė – lietuvio rankose

Vilnietis Virgilijus Grybė paskutinį vasaros savaitgalį Latvijoje tapo prestižinės Baltijos šaudymo į skriejančius taikinius taurės varžybų „Viesakas Grand Cup 2020“ nugalėtoju. Lietuvos sportingo federacijos vadovas numušė 175 taikinius iš 200. V. Grybė drauge tapo ir Lietuvos FITASC „Sporting“ rungties šių metų čempionu.

 V.Grybė laimėjo pagrindinę taurę
 V.Grybė laimėjo pagrindinę taurę
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2020, 2:30 PM

„Varžybos buvo įdomios, taikinių konfigūracijos pakankamai sudėtingos. Džiaugiuosi ir pergale, ir tuo, kad į tarptautines varžybas Latvijoje vyko toks gausus būrys šaulių iš Lietuvos. Tiesa, norėtųsi, kad prisijungtų ir šaulių moterų, kurių tikrai turime“, – sakė V. Grybė.

Vilnietis artimiausią persekiotoją latvį aplenkė 4 taškais. Trečiąją vietą užėmė estas Emilis Juhtas (169 taškai). Į geriausių dešimtuką dar pateko Jonas Pakalniškis, numušęs 159 taikinius.

Iš viso atokioje šaudykloje netoli Jurmudos kaimo šalia Ėrglių susirinko 125 šauliai ir šaulės iš keturių valstybių: Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos. Varžybose pagal FITASC „Sporting“ taisykles dalyviai per dvi dienas stengėsi numušti 200 taikinių.

Jaunių kategorijoje Naglis Balašaitis užėmė antrąją vietą (128 taškai), nusileidęs estui Rometui Viibertui dešimčia numuštų taikinių, tačiau aplenkęs varžybų šeimininką Davį Zommerą vienu šūviu.

Savo ruožtu nuolat įvairiose varžybose dalyvaujantis Vydūnas Mekšrūnas laimėjo veteranų varžybas, numušęs 132 taikinius.

Drauge su „Viesakas Grand Cup 2020“ vyko ir Lietuvos FITASC „Sporting“ čempionatas A. B, C, D meistriškumo grupėse ir senjorų kategorijoje.

Absoliučioje įskaitoje po V. Grybės antrąją vietą užėmė Jonas Pakalniškis, šįmet jau tapęs Lietuvos čempionu pagal „Compak Sporting“ taisykles. Trečiąją vietą iškovojo Ramūnas Ralys (151 taškas).

Šaudymas į skriejančius taikinius yra laikomas labai demokratišku sportu, nes juo gali užsiimti visi – nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties.

Šaudymas į skriejančius taikinius, dar vadinamas ir šaudymas į molinius balandžius. Tai sporto šaka, susidedanti iš keliolikos įvairių rungčių, kai į specialiais aparatais paleistus taikinius, pagamintus iš trapios ekologiškos medžiagos, yra šaudoma lygiavamzdžiu šautuvu, užtaisytu smulkiais šratais.

Lietuvoje šio sporto organizacija prasidėjo prieš 15 metų, kai buvo įkurta Lietuvos medžioklinio šaudymo federacija. Šiais metais ji pavadinta Lietuvos sportingo federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.