EUROLYGA 2023

Europos jaunimo irklavimo čempionate lietuviai liko be medalių

Sekmadienį Diusburge (Vokietija) baigėsi Europos jaunimo (iki 23 metų) irklavimo čempionatas, kuriame dalyvavo šešios Lietuvos įgulos. Geriausiai pirmenybėse pasirodė pavienę dvivietę irkluojantys broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai, užėmę penktą vietą.

Europos jaunimo irklavimo čempionate lietuviai liko be medalių.<br>Alfredo Pliadžio nuotr.
Europos jaunimo irklavimo čempionate lietuviai liko be medalių.<br>Alfredo Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Sep 6, 2020, 6:53 PM

Finale Lietuvos įgula distanciją įveikė per 6 minutes ir 43,32 sekundės. Aukso medalius iškovojo jaunieji Rumunijos irkluotojai (06:31,59), sidabro medaliais pasipuošė kroatai, o bronza suspindo ant Slovėnijos sportininkų krūtinių.

„Rezultatas? Tikėjomės, kad bus geriau, tačiau finale mums pritrūko galingumo, – po finišo kalbėjo Domantas Stankūnas. – Atvykome puikiai pasirengę, tačiau oro sąlygos mūsų nepasigailėjo. Šeštadienį teko irkluoti prieš vėją, lijo – kovoje dėl vietos finale atidavėme, galbūt, net per daug jėgų. Finale jau pajutome nuovargį.“

Porinę dvivietę irkluojančios Ugnė Juzėnaitė ir Dovilė Rimkutė B finale distanciją įveikė per 7 minutes 15,45 sekundės ir finišo liniją kirto ketvirtos. Galutinė pozicija pirmenybėse – 10 vieta.

Taip pat B finale sekmadienį besivaržiusi porinės keturvietės įgula – Martyna Kazlauskaitė, Agnė Ginevičiūtė, Ieva Medelinskaitė, Nomeda Nazarenkaitė – distanciją įveikė per 6 minutes ir 47,78 sekundes ir finišavo antra. Galutinė pozicija pirmenybėse – aštunta vieta.

„Esame visiškai nauja, jauna komanda, į čempionatą važiavome kovoti ir pasiduoti tikrai nesiruošėme – juk starte visi lygūs, – po finišo sakė A.Ginevičiūtė. – Gaila, kad neišsikovojome vietos lyderių šešetuke – toks buvo tikslas. Tačiau, manau, padarėme viską, ką galėjome. Žinoma, pritrūko laiko pasirengimui, treniruočių, darbo kartu“.

A.Ginevičiūtė teigė esanti iš dalies patenkinta pasiektu rezultatu. „Viliuosi, kad tai bus Lietuvos merginų porinės keturvietės įgulos istorijos pradžia, – šypsojosi irkluotoja. – Yrininkės pozicija man buvo nauja, teko išlipti iš komforto zonos, tačiau dabar žinau, kad tobulėjimui ir naujiems iššūkiams ribų nėra“.

Vaikinų porinės keturvietės įgula – Justas Kuskevičius, Paulius Černevičius, Virgilijus Prušinskas, Domantas Maročka – laimėjo B finalą distanciją įveikusi per 6 minutes ir 12,85 sekundės. Galutinė įgulos pozicija pirmenybėse – 7 vieta.

Armandas Kelmelis B finale distanciją įveikė per 7 minutes ir 19,94 sekundės ir finišavo penktas. Galutinė lietuvio pozicija pirmenybėse – 11 vieta.

Porinę dvivietė irkluojantys Titas Mašanauskas ir Augustinas Matusevičius varžėsi D finale ir distanciją įveikę per 6 minutes ir 49,86 sekundes liko antri. Galutinė pozicija – 20 vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.