EUROLYGA 2023

Kalnų slidinėjimo abėcėlės naujokus mokys ir olimpietė

Nuolat talentų besižvalgantis kalnų slidinėjimo klubas „Snow Bees“ žengė dar vieną svarbų žingsnį, kuris turėtų būti naudingas ne tik auginant Lietuvos kalnų slidinėjimo bendruomenės gretas, bet ir skatinant vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą, užimtumą, socializaciją.

 Vaikai kviečiami lankyti kalnų slidinėjimo treniruotes.<br> LNSA nuotr.
 Vaikai kviečiami lankyti kalnų slidinėjimo treniruotes.<br> LNSA nuotr.
 Vaikai kviečiami lankyti kalnų slidinėjimo treniruotes.<br> LNSA nuotr.
 Vaikai kviečiami lankyti kalnų slidinėjimo treniruotes.<br> LNSA nuotr.
 Vaikai kviečiami lankyti kalnų slidinėjimo treniruotes.<br> LNSA nuotr.
 Vaikai kviečiami lankyti kalnų slidinėjimo treniruotes.<br> LNSA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 9:23 PM

Jau šį rudenį „Snow Bees“ pradeda įgyvendinti Sporto fondo finansuojamą projektą „Vaikų ir jaunimo fizinio aktyvumo ir socialinio įsitraukimo skatinimas mokantis slidinėti“.

„Mūsų tikslas – per dvejus metus nemokamai pastatyti ant kalnų slidžių ne mažiau nei 120 vaikų ir paauglių nuo 7 iki 16 metų. Kalbame apie tuos vaikus, kurie arba visai nėra slidinėję, arba tai darę mėgėjiškai, nelankydami treniruočių“, – paaiškino „Snow Bees“ prezidentas Mindaugas Banelis.

Projektą numatyta vykdyti Druskininkuose, Vilniuje ir Anykščiuose, nes būtent čia yra kalnų slidinėjimo trasos ir dirba treneriai. Bet dalyvauti projekte gali vaikai ir paaugliai iš visos Lietuvos.

„Druskininkuose užsiėmimai turėtų prasidėti jau nuo spalio vidurio, o Vilniuje ant Liepkalnio ir Anykščiuose ant Kalitos kalno šlaitų – gruodžio pabaigoje. Jie truks apie tris mėnesius. Pratybos bus rengiamos du kartus per savaitę, 8-10 vaikų grupėse. Ant kalno kaskart dalyviai praleis po dvi valandas“, – vardijo „Snow Bees“ prezidentas.

Projekto rengėjai numatė ir tai, kad Lietuvoje jau antrą žiemą iš eilės gali nebūti pakankamai sniego. Tada visi užsiėmimai vyktų Druskininkų „Snow Arenoje“ po stogu, jaunieji slidininkai čia būtų atvežami nemokamai.

Nemokamas bus ir inventorius, kuriuo projekto dalyviai žengs pirmuosius savo žingsnius kalnų slidinėjime. Jau šią savaitę bus paskelbtas konkursas naujam slidėms, slidžių lazdoms, šalmams ir specialiems batams. Kalnų slidinėjimo naujokai galės nemokamai naudotis pakėlėjais, kai tik patyrę treneriais juos to išmokys. Vienintelės išlaidos projekto dalyvių tėvams ir globėjams – vienkartinis 50 eurų mokestis.

Projekto metu bus skatinamas dalyvių bendravimas, bendradarbiavimas, savitarpio pagalba. Savanoriškai su savo inventoriumi prie treniruočių kviečiami prisijungti ir vaikų tėvai.

Su kalnų slidinėjimo naujokais dirbs patyrę treneriai Mindaugas ir Laura Griškaičiai, Marius Šinkūnas, išugdę ne vieną įvairaus amžiaus grupių Lietuvos čempioną ir prizininką, o taip pat atvedę į šią sporto šaką ne vieną naujoką.

Planuojama, kad su labiau pažengusiais projekto dalyviais dirbs 2014 m. Sočio ir 2018 m. Pjongčango olimpinių žaidynių dalyvė Ieva Januškevičiūtė.

„Ant kalno naujokai kartais susitiks ir su pagrindinės „Snow Bees“ komandos vaikais, tad turės progą pamatyti, kaip sportuoja jų bendraamžiai. Gal tai dar labiau padidins motyvaciją patiems giliau pasinerti į kalnų slidinėjimą“, – sakė M.Banelis.

Jau aštuonerius metus gyvuojančio klubo „Snow Bees“ narys yra ir geriausias šiuo metu Lietuvos kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas, treniruotis pradėjęs būdamas vienuolikos metų. „Gali būti, kad ir tarp mūsų projekto dalyvių pamatysime neatrastų talentų, vaikų, sutvertų šiam sportui“, – vylėsi „Snow Bees“ vadovas.

Užsiėmimų metu bus formuojamos grupės, kurioms bus pateiktos užduotys, o joms įvykdyti reikės bendradarbiavimo ir komandinio darbo – taip skatinamas vaikų ir jaunimo komandinės veiklos formavimasis. Taip pat numatyta surengti paralelinio slalomo komandų varžybas, kurių dalyviai bus suskirstyti po keturis ir kuo greičiau įveikti slidinėjimo trasą. Ji bus sužymėta slalomo vartais su vėliavėlėmis. Varžybas laimės komanda, kurios dalyvių įveiktos trasos laiko suma bus mažiausia.

Projekto rengėjus konsultuoja Lietuvos sporto universiteto docentas Nerijus Masiulis.

„Dirbant su tokio amžiaus vaikais labai svarbu viską atlikti taisyklingai, tad sporto mokslininko patarimai mums labai naudingi“, – neabejoja M.Banelis.

Registracija į projektą jau prasidėjo ir ji vyks iki šių metų spalio 10 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.