EUROLYGA 2023

Koronaviruso baimė paveikė pirmosios raketės A. Barty planus ginti titulą Paryžiuje

Pirmoji pasaulio raketė Ashleigh Barty antradienį paskelbė Paryžiuje neginsianti savo „French Open“ karūnos. 24-erių australė tokį sprendimą priėmė nuogąstaudama užsikrėsti koronavirusu. Ši baimė paskatino ir keletą kitų žaidėjų nedalyvauti dabar Niujorke vykstančiame „US Open“.

 Ashleigh Barty nerungtyniauja nuo vasario mėnesio.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Ashleigh Barty nerungtyniauja nuo vasario mėnesio.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 2:14 PM, atnaujinta Sep 8, 2020, 2:19 PM

A.Barty teigė, kad tai buvo sunkus sprendimas, tačiau jos šeimos ir komandos sveikata buvo pirmoje vietoje.

„Praėjusių metų „French Open“ buvo išskirtinis turnyras mano karjeroje, todėl tai nėra sprendimas, kuris buvo lengvas. Bet tam ya dvi priežastys.

Pirmoji – išlieka pavojus sveikatai dėl COVID-19.

Antroji – mano pasirengimas, kuris nebuvo idealus be mano trenerio, kuris negalėjo būti kartu dėl uždarytų sienų Australijoje“, – paaiškino tenisininkė.

A.Barty gyvena Brisbane, o jos treneris Craigas Tyzzer – Melburne, tačiau Australijoje kovojant su antrąja koronaviruso banga draudžiama keliauti net tarp skirtingų valstijų ir miestų.

A.Barty irgi nevyko į „US Open“ dėl koronaviruso, Niujorke nepasirodė ir antroji raketė Simona Halep, ir vyrų čempionas Rafaelis Nadalis.

Atvirasis Prancūzijos čempionatas prasidės rugsėjo 27-ąją. Visi jo dalyviai privaloma tvarka bus apgyvendinti dviejuose viešbučiuose.

Prancūzai paskelbė, kad jame kovas galės stebėti ir ribotas žiūrovų skaičius – iki 11,5 tūkst. per dieną vietoj įprastinių 20 tūkst.

A.Barty paskelbė, kad jau dabar rengsis atvirajam Australijos čempionatui, kuris turi vykti kitų metų sausį, tačiau lieka neaišku, kokia tuomet bus situacija dėl koronaviruso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.