EUROLYGA 2023

Rankininkai sezoną pradeda su pokyčiais

Kauno „ACME-Žalgirio“ moterų rankinio komanda ruošiasi kovai dėl pirmojo šio sezono trofėjaus, o netrukus prasidės ir naujasis šalies čempionatas, kuris bus visai nepanašus į pastarųjų metų Lietuvos moterų rankinio lygos (LMRL) turnyrus.

A.Skarbaliaus treniruojamos „ACME-Žalgirio“ rankininkės draugiškose rungtynėse išbandė jėgas su vaikinų komanda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Skarbaliaus treniruojamos „ACME-Žalgirio“ rankininkės draugiškose rungtynėse išbandė jėgas su vaikinų komanda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „ACME-Žalgirio“ moterų rankinio komanda ruošiasi kovai dėl pirmojo šio sezono trofėjaus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „ACME-Žalgirio“ moterų rankinio komanda ruošiasi kovai dėl pirmojo šio sezono trofėjaus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-09-13 16:15

Praėjusio LMRL sezono nugalėtojos „ACME-Žalgirio“ rankininkės rugsėjo 19-ąją Garliavoje (Kauno r.) susitiks su Lietuvos taurės laimėtoja „HC Garliava“ komanda. Dvikovos nugalėtojoms atiteks Supertaurė.

2020–2021 metų Lietuvos moterų rankinio čempionatas prasidės spalio mėnesį, o jame dalyvaus 8–10 komandų. Jos visos žais toje pačioje lygoje.

Komandos rungtyniaus dviem ratais, o po reguliariojo etapo pirmąją vietą užėmusi komanda iš karto pateks į pusfinalį, kitos komandos kovas pradės nuo ketvirtfinalio.

Šio etapo nugalėtojas bus nustatomas pagal Europos taurės reglamentą.

Pusfinalio nugalėtojos turės laimėti dvejas rungtynes, o čempione taps komanda, kuri laimės trejas finalo rungtynes.

– Kokie pokyčiai šiemet įvyko komandoje?– buvo paklaustas pasiteiravo „ACME-Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

– Komandos kapitonė Klaudija Šidlauskytė nusprendė išvažiuoti į Jungtinę Karalystę.

Tai labai didelis nuostolis komandai.

Vartininkė Olesia Semenčenko labai norėtų grįžti į Kauną, tačiau kol kas liko Ukrainoje. Tikimės, kad rasime būdų, kaip ją pasikviesti. Iki metų pabaigos ukrainietė turėtų prisijungti prie komandos.

Turime jaunų sportininkių, tačiau merginoms reikia tobulėti, kol kas jos aikštėje turbūt netaps pagrindinėmis veikėjomis.

Prie komandos prisijungė geriausia praėjusio sezono I lygos žaidėja uteniškė Karolina Čekuolytė, kuri praėjusį sezoną žaidė Utenos DSC komandoje. Nuo pavasario su „ACME-Žalgirio“ merginomis treniruojasi Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentė Karolina Jakovleva.

– Ar komandai nekyla finansinių sunkumų?

– Gyvename išties sunkiai – sumažėjo tiek Kauno savivaldybės, tiek privačių rėmėjų parama.

Dėl lėšų stygiaus ir tvyrančios nežinios teko atsisakyti dalyvauti EHF Iššūkio taurės turnyre.

Pernai burtai lėmė keliones į dvi tolimas šalis – Juodkalniją ir Ispaniją. Vien šioms kelionėms išleidome daugiau kaip 14 tūkst. eurų.

– Kaip vertinate sprendimą visas komandas suburti vienoje lygoje? Ar nebus pernelyg ryškus skirtumas tarp pajėgiausių ir I lygoje rungtyniavusių komandų?

– Prieš kelerius metus čempionatas jau vyko tokiu formatu. Kai kurių komandų rankininkės išties eidavo į aikštę iškėlusios rankas ir pasiruošusios pasiduoti.

Kita vertus, rungtynės su pajėgiais varžovais joms padėjo tobulėti.

– Ką žinote apie pagrindines varžoves, kokiomis nuotaikomis jos pasitinka čempionatą?

– Jos turbūt turi tik vieną tikslą – būti pirmos. Mes taip pat keliame tokį tikslą, nes bet kokia kita vieta jau būtų didelė nesėkmė.

Varžovės turi jaunų ir gerai pasiruošusių žaidėjų, todėl mums tikrai bus nelengva jas įveikti, o sporte pasitaiko įvairių netikėtumų.

„Granitas-Karys“ dar nepatyrė džiaugsmo

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) 2020–2021 metų sezoną dalyvauja 6 vyrų komandos – nebeliko Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifo“ ir „Kauno Ąžuolo-KTU“ ekipų.

Net keturios čempionato komandos – Klaipėdos „Dragūnas“, Vilniaus VHC „Šviesa“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“ bei Kauno „Granitas-Karys“ – rungtyniaus atsinaujinusioje Baltijos rankinio lygoje.

Šių komandų tarpusavio rungtynių rezultatai bus įskaičiuojami ir į Lietuvos, ir Baltijos šalių čempionatų turnyrines lenteles.

Kauno „Granito-Kario“ gretas šiemet papildė 5 buvę „Kauno Ąžuolo-KTU“ rankininkai, tačiau komanda neteko net 9 senbuvių.

Didžiausias pokytis komandoje įvyko trenerių štabe – vyriausiuoju „Granito-Kario“ treneriu paskirtas Vaidotas Grosas.

Šis ilgametę legionieriaus patirtį ir ne vieną medalį Baltarusijoje, Prancūzijoje ir Ispanijoje pelnęs rankininkas taip pat yra buvęs ilgametis Lietuvos rankinio rinktinės žaidėjas.

Didelės permainos Kauno komandai kol kas nepadeda – ji pralaimėjo pirmąsias dvi LRL rungtynes Vilniaus VHC „Šviesai“ ir Alytaus „Varsai-Stronglasui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.