EUROLYGA 2023

Tradicija tapusios pergalės: ėjikai Brigita Virbalytė ir Marius Žiūkas vėl tapo Lietuvos čempionais

Šeštadienį Druskininkuose vyko 28-os tarptautinės sportinio ėjimo varžybos „Druskininkai 2020“ bei Lietuvos 10 km sportinio ėjimo čempionatas. Atitinkamai aštuntą ir devintą kartą šalies čempionų titulus šioje distancijoje iškovojo olimpiečiai Marius Žiūkas bei Brigita Virbalytė.

 Marius Žiūkas tapo Lietuvos čempionu.<br> R.Trakio nuotr.
 Marius Žiūkas tapo Lietuvos čempionu.<br> R.Trakio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2020, 1:00 PM

Vyrų varžybose M.Žiūkas distanciją nužingsniavo per 40 min. 44 sek. bei antrą vietą užėmusį Arturą Mastianicą pranoko 29 sekundėmis. Bronzą iškovojo Tadas Šuškevičius (42 min. 41 sek.).

„Žiūrint į tai, kaip sekėsi treniruotėse, norėjosi šiek tiek greičiau. Bet prisimenant savijautą prieš savaitę, visai nieko. Rezultatas vidutiniškas, žinant visus šio sezono sunkumus ir iššūkius, viskas yra gerai“, – sakė M.Žiūkas.

Ėjikai įprastai daugiausiai startų turi pavasarį, tačiau dėl COVID-19 pandemijos šiemet dauguma varžybų vyksta rudenį. Per 14 dienų sportininkai turi startuoti triskart – stadiono 10 000 m distancijoje Birštone, 10 km plentu Druskininkuose ir kitą penktadienį vyksiančiose 20 km varžybose Alytuje.

„Norėjosi bent viename iš dviejų dešimtukų sustartuoti stipriau. Birštone per vidurį distancijos jautėsi, kad ne mano diena ir tiesiog nebekovojau dėl kiekvienos sekundės, nusprendžiau pataupyti jėgas Druskininkams. O šiandien savijauta buvo ženkliai geresnė nei Birštone, todėl kovojau dėl pirmos vietos ir norėjau pasistengti parodyti gerą rezultatą“, – teigė M.Žiūkas.

Beje, po sezono 11 vietą praėjusių metų pasaulio čempionate užėmusio sportininko laukia nesudėtinga kelio operacija.

„Trauma nėra tokia rimta, kad trukdytų treniruotėse padaryti, ką noriu, tačiau vis primena apie save: skausmai, maudimai pasireiškia treniruotėse, kartais ir varžybose. Šiandien nieko nejaučiau ir tai neturėjo jokios įtakos pasirodymui. Nusprendžiau rudenį skirti reabilitacijai po operacijos, tikiuosi, kad viskas bus gerai kitame sezone“, – vylėsi Gražinos Goštautaitės auklėtinis.

Moterų 10 km varžybose triumfavo B.Virbalytė, nuotolį įveikusi per 45 min. 37 sek. Sidabras atiteko Monikai Vaiciukevičiūtei (48 min. 18 sek.), bronza – Austėjai Kavaliauskaitei (49 min. 17 sek.). Brigita laimėjo ir prieš savaitę Birštone vykusias varžybas, kur vos 1,18 sek. atsiliko nuo šalies rekordo 10 000 m nuotolyje (44 min. 18,53 sek.).

„Birštone norėjau pademonstruoti tikrai aukštą rezultatą 10 000 m distancijoje, man tai pavyko. Tada džiaugiausi savijauta, o šią savaitę treneris visiškai nenuleido krūvio ir tai šiandienos varžybose jautėsi. Atsirado nerimo gaidelė, nes norėjo parodyti tokį rezultatą, bet su mažesnėmis pastangomis, šiandien jaučiausi pavargusi. Žinome, kad jei kitą penktadienį norėsiu pademonstruoti olimpinį normatyvą, reikės ir antrą pusę praeiti tokiu greičiu. Labai tikiuosi, kad lengvesnė savaitė, likusios šešios dienos, bus tikrai lengvesnės ir kitą penktadienį būsiu kur kas šviežesnė“, – sakė B.Virbalytė.

Kitą savaitę Alytuje vyksiančios „European Athletics Permit Meeting“ serijos varžybos ėjikams bus pirmosios po karantino, kuriose bus galima vykdyti normatyvus į Tokijo olimpines žaidynes. Po traumos atsigaunanti B.Virbalytė iš pradžių netikėjo, kad šturmuoti reikiamą laiką – 1 val. 31 min. – jai gali pavykti dar rudenį. Tačiau po sėkmingų startų Baltijos čempionate ir varžybose Birštone lūkesčiai sugrįžo.

„Su sportininkais kalbėjome, kad tarptautinė federacija, paskelbusi, jog normatyvus įskaitys nuo rugsėjo 1 dienos, pasielgė nelogiškai. Tą jie padarė, kai sportininkai jau turėjo būti susiplanavę visą sezoną. Planavome turėti sezoną truputį lengvesnį, visiškai negalvojome apie tą olimpinį normatyvą. Iš kitos pusės, kai per daug netikėjau, tiesiog sunkiai treniravausi, padarė tam tikrą paslaugą. Mintys nebuvo apkrautos papildomais tikslais, pagrindinis buvo tas, kad nebeskaudėtų kojos ir gerai jausčiausi treniruotėse bei varžybose, – pasakojo B.Virbalytė.

– Tikrai bandysiu įvykdyti olimpinį normatyvą ir nieko neprarasiu už tą pabandymą. Esu pakankamai saugi reitinge, žinau, kad žūtbūt normatyvo padaryti būtent dabar nereikia, bet tai būtų tam tikras atskaitos taškas. Normatyvas yra labai aukštas, jei sugebėčiau eiti arti to rezultato, tai parodytų, jog galime vėl kalbėti kitąmet apie pačius aukščiausius tikslus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.