EUROLYGA 2023

Sostinėje vyko tarptautinis imtynių turnyras

Sostinėje praūžė tarptautinis „Vilnius open“ imtynių turnyras. Neprognozuojamu pasaulyje laikotarpiu tarptautinio renginio statusą išlaikyti padėjo svečiai iš Latvijos ir netikėtai paskutinę akimirką į varžybas atvykusi šeima iš Estijos. Estų šeimynėlė atsivežė dešimtmetį sūnų, kuris dorai atstovavo savo valstybei ir iškovojo auksą.

 Sostinės centre vyko imtynių turnyras.<br> V.Malinausko nuotr.
 Sostinės centre vyko imtynių turnyras.<br> V.Malinausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-16 12:46

Nepaisant to, kad Liepojos imtynininkams dėl žinomų priežasčių miesto sporto centras neleido vykti į Lietuvą, latvių pajėgos vis vien buvo nemenkos. Ypač aršiai ant imtynių kilimo atrodė Latgaloje įsikūrusio Rezeknės miestelio jaunieji atletai, kurie jaunučių amžiaus grupėje nugvelbė trečdalį apdovanojimų. Šioje amžiaus grupėje mūsų šalies prestižą gelbėjo vilnietis Robertas Volotkevičius, visaginiečiai Jevgenijus Čuguras ir Romanas Krotas, marijampoliečiai Armandas Mežorinas ir Emilis Neverauskas, uostamiesčio sunkiasvoris Justas Kaminskas ir Lukas Jucius iš Šiaulių rajono.

Vaikų turnyre nustebino gausiausią aukso medalių derlių surinkę Šiaulių rajono jaunieji atletai. Trenerio Alvydo Tilenio auklėtiniai iškovojo keturis pirmos vietos apdovanojimus. Šioje grupėje vienintelį aukso medalį iškovojo tėvų palaikomas jau minėtas estas Mario Ageničius.

Jau tapo tradicija, kad jaunių varžybose nepralenkiami Vilniaus atletai. Tiksliau Lietuvos sporto centro, kuriame susibūrę pajėgiausi šalies jaunieji klasikai, auklėtiniai.

„Tik tokia ugdymo forma, kurios metu imtynių pratybas lanko geriasi atletai duoda vaisių. Tai faktas ir tuo ne kartą esame įsitikinę“, – eilinį kartą sporto gimnazijų naudą pabrėžė Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas.

Smogiamoji vilniečių jėga – Vilius Adomavičius, Rokas Čepauskas ir Damianas Matveiko akivaizdžiai pranoko savo varžovus techniniais, taktiniais ir fiziniais aspektais. Plika akimi matomas taip pat pirmąsias vietas užėmusių Ronaldo Čiužinovo, Radiono Rutkausko ir Igorio Kabadeicevo tobulėjimas.

Dėl koronoviruso grėsmės suskystėjęs dalyvių skaičiaus sudarė galimybę daugiau pasižymėti mūsų šalies jauniems imtynininkams, nes ankstesniais metais mūsiškiams neretai kelią pastodavo išties pajėgūs atletai iš Baltarusijos, Ukrainos, Armėnijos, Lenkijos ar Rusijos.

„Norime, kad Katedros aikštė būtų gyva, sveikai gyva ir, jei matome, kad rengėjai nepažeis mūsų kertinių taisyklių, tikrai nedarysime jokių kliūčių“, – garantavo įstaigos patarėjas Andrius Skorupskas.

Kitą, jau septintą turnyrą, organizatoriai ketina surengti įprastomis datomis – pirmą ateinančių metų vasaros savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.