EUROLYGA 2023

Baltarusijos valdžia sugalvojo, kaip užčiaupti burnas netylintiems sportininkams

Baltarusijos valdžia mauna standų apynasrį sportininkams, kurie drįso patriukšmauti dėl politinės padėties šalyje ir kritikavo nepakeičiamą prezidentą Aliaksandrą Lukašenką. Atletų tramdyti ėmėsi Sporto ir turizmo ministerija.

Baltarusijos sportininkai galės naudoti tik oficialią šalies simboliką.<br> AP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos sportininkai galės naudoti tik oficialią šalies simboliką.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 9:11 AM

Šalies rinktinėms priklausantys ir sutartis dėl atstovavimo šaliai sudarę sportininkai turės pasirašyti papildomus susitarimus, kurie apribos jų teises reikšti savo nuomonę.

Nuo šiol sportininkai privalės mokėti Baltarusijos himną, galės naudoti tik patvirtintą oficialią šalies simboliką ir be leidimo negalės teikti komentarų žiniasklaidai.

Sporto ministras Siarhejus Kovalčiukas rugsėjo 18 dieną pasirašė tai numatantį įsakymą

Naujieji reikalavimai bus taikomi visiems sportininkams, o tokį ministerijos sprendimą lėmė neseniai kelių šimtų sportininkų ir trenerių pasirašytas atviras laiškas dėl suklastotų 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimų.

Vieni pilietiškai aktyviausių šalyje yra fristailo (dailiojo slidinėjimo) atletai, kuriems vadovauja olimpinius čempionus parengęs treneris Nikolajus Kazeka. Įkaitus politinei atmosferai Baltarusijos valdžia pamiršo visus jo nuopelnus – ne tik nutraukė stipendijos mokėjimą, bet ir pareikalavo grąžinti jau išmokėtus pinigus.

Baltarusijoje kylant protestams prieš valdžią dalis sportininkių drąsiai stojo į mitinguotojų pusę, mojavo balta-raudona-balta vėliava, tačiau dauguma atletų lieka neutralūs, nes baiminasi prarasti finansavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.