EUROLYGA 2023

Paskelbti geriausi Lietuvos greitojo čiuožimo atstovai

Vilniuje įvyko Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos 2019-2020 metų sezono apdovanojimai, kurių metų tradiciškai buvo paskelbti geriausi šios sporto šakos atstovai.

 Geriausiu 2020 metų Lietuvos greitojo čiuožimo atstovu tapo jaunasis Ernestas Čechas.<br> V.Keraminienės nuotr.
 Geriausiu 2020 metų Lietuvos greitojo čiuožimo atstovu tapo jaunasis Ernestas Čechas.<br> V.Keraminienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-05 17:35

Geriausi šalies greitojo čiuožimo sportininkai renkami pagal varžybose pasiektus rezultatus. Į sąrašą yra įtraukiami visų amžiaus grupių čiuožėjai. Geriausiu 2020 metų Lietuvos greitojo čiuožimo atstovu tapo jaunasis Ernestas Čechas. Jis praėjusiame sezone sėkmingai varžėsi varžybose Baltarusijoje, Slovakijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Kroatijoje, Lietuvoje ir Latvijoje.

„Nesitikėjau tokio įvertinimo. Sunku prisiminti, kurios varžybos labiausiai įsiminė. Paskutinės vyko Ventspilyje ir džiaugiuosi, kad jose pagerinau visus savo rekordus. Bet nesijaučiu labai patobulėjęs per praėjusius metus. Reikia dar daugiau treniruočių ir noro“, – kalbėjo E.Čechas.

Jaunasis sportininkas prisipažino, kad pavasarį visas varžybinis procesas buvo sustabdytas dėl karantino. Nepaisant to, jis karantino metu, kaip ir kiti čiuožėjai, gavo trenerių sudarytas programas ir sportavo namų sąlygomis. E. Čechas viliasi, kad naujajame sezone bus pakankamai startų, o juose pavyks sėkmingai pasirodyti.

Antrąją vietą šių metų laureatų sąraše užėmė Adomas Ogulevičius, trečiąją – Kotryna Sokolovskytė, ketvirtąją – praėjusių metų laureatė Valentina Levickytė, penktąją – Lukas Ogulevičius. Šeštas liko E.Čecho brolis Danielius Čechas. Dešimtuką užbaigė Gabija Astrauskaitė, Urtė Bertulytė, Emilija Kolodiažnaitė ir Gustis Grigaliūnas.

„Prieš sezoną įsivaizduojame, koks atrodys „Top-10“, o jame išsidėstymą jau lemia varžybų skaičius ir pasiekti rezultatai. Šįkart daugiausiai prizinių vietų susižėrė E. Čechas. Reikia žinoti, kad greitajame čiuožime trumpuoju taku amžiaus grupės keičiasi kas dvejus metus, todėl kai kuriems sportininkams labai sunku demonstruoti aukštus rezultatus kai tenka varžytis su vyresniais“, – aiškino laikinai Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos prezidentės pareigas einanti Virginija Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

V. Vilčinskaitė-Ogulevičienė džiaugėsi, kad šiam sportui pandemija didelės įtakos neturėjo, nes sezonas paprastai trunka nuo rugsėjo iki balandžio. Visgi nemažai apmaudo buvo dėl to, kad praėjęs sezonas nutrūko prieš pat paskutinį, bet patį svarbiausią startą – Europos jaunimo čempionatą.

„Tam kad patekti į čempionatą, reikia visą sezoną dalyvauti varžybose ir rinkti taškus. Turėjome du sportininkus, kurie pirmą kartą pelnė teisę dalyvauti Europos jaunimo čempionate ir likus savaitei iki varžybų, jas atšaukė. Tai buvo blogiau nei nelaimėti medalio. Tai – tikras košmaras vaikams. Link šio tikslo ėjome nuo rugsėjo mėnesio. Tai buvo pagrindinis praradimas, nes nuo balandžio mums yra atostogos“, – teigė Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos vadovė.

Pasak V.Vilčinskaitės-Ogulevičienės, visi jaunimo rinktinės nariai teikia daug vilčių ateičiai. Dauguma čiuožėjų yra labai jauni, o sporto šaka – sunkiai nuspėjama.

„Visi vaikai, kurie treniruojasi rytais ir vakarais, turi daug perspektyvų. Dauguma šių metų laureatų dabar yra geriausi Lietuvoje, bet tai yra tik pusiaukelė, o kai kam – tik trečdalis – kelio iki olimpinių žaidynių. Visi to norime. Pas mus yra tokia sporto šaka, kai niekada negali žinoti, kas rytoj taps čempionu. Vaikams šis sportas labai patinka dėl to, kad visada yra intriga“, – pabrėžė V.Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

Geriausia Vilniaus miesto sporto centro sportininke paskelbta Indrė Milaknytė, Elektrėnų sporto centro – Audrius Purvinis, o „Edelveiso“ klubo – Tajus Latvėnas.

Renginio metu Lietuvos sporto federacijos sąjungos (LSFS) administracijos vadovė Ringa Baltrušaitė įteikė LSFS apdovanojimus tarp „100 Lietuvos sporto žvaigždžių“ laureatų patekusioms dviem greitojo čiuožimo atstovėms. Valentinai Levickytei atiteko sidabrinės žvaigždės vardas, o Kotrynai Sokolovskytei – bronzinės.

Taip pat buvo apdovanoti ir darželių „Žilvitis“, „Žilvinėlis“, „Ryto“ ir „Ąžuolo“ atstovai bei Elektrėnų sporto centro, Vilniaus miesto sporto centro ir Vilniaus sporto klubo „Edelveisas“ treneriai bei vadovai.

„Mes vykdome programą „Čiuožimas – mūsų laisvalaikis“, kuriame dalyvauja darželinukai. Apie 80 proc. šių metų laureatų yra dalyvavę šioje programoje. Didžiausios problemos yra su ledu, ypač Vilniuje. Bandysime ją išspręsti artimiausiu metu, nes norinti čiuožti vaikų daugėja. Ta pati pandemija labai visus paskatino judėti. Be to šaltis žmones traukia ir grūdina. Svarbiausia susiderinti su miestu ir gauti tinkamas sąlygas“, – pridūrė V.Vilčinskaitė-Ogulevičienė.

Šių metų planai dar nėra aiškūs. Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) atšaukė visus šių metų renginius. Kol kas planuojama, kad kitais metais vyks Europos ir pasaulio suaugusių bei jaunimo čempionatai. Geriausi Lietuvos jaunieji čiuožėjai visą vasarą rengėsi žiemos jaunimo olimpiniame festivaliui, bet jis buvo nukeltas metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.