EUROLYGA 2023

Argentinietis D. Schwartzmanas į pirmąjį gyvenime „Grand Slam“ pusfinalį žengė įveikęs draugą

Atvirajame Prancūzijos teniso čempionate antradienį pirmuoju vyrų pusfinalio dalyviu netikėtai tapo 28-erių Diego Schwartzmanas. 12-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis argentinietis po 5 val. 8 min. kovos galiausiai įveikė savo gerą draugą „US Open“ laimėtoją austrą Dominicą Thiemą 7:6 (7:1), 5:7, 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), 6:2.

Diego Schwartzmanas pateko į pusfinalį.<br> AP/Scanpix nuotr.
Diego Schwartzmanas pateko į pusfinalį.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2020, 10:31 PM, atnaujinta Oct 6, 2020, 10:34 PM

Tokiu būdu nutrūko 11 iš eilės D.Thiemo (3-ioji raketė) pergalių serija ir bandymas iškovoti du iš eilės „Grand Slam“ titulus.

Antradienis buvoi įspūdinga diena Argentinos tenisui – keliomis valandomis anksčiau į moterų pusfinalį prasimušė Nadia Podoroska.

Vos 170 cm D.Schwartzmanas įrodė, kad ne ūgis aikštyne lemia.

„Dominicas yra vienas geriausių pasaulio žaidėjų dabar. Jis laimėjo pastarąjį „Grand Slam“, čia žaidė dviejuose finaluose. Mes esame draugai, labai jį gerbiu, todėl pergalė man labai svarbi. Čia aš trečiąkart žaidžiau penkis setus ir pirmąkart laimėjau“, – sakė argentinietis.

D.Thiemui atsiliepė anksčiau žaisti ilgi mačai, nors jis mėgsta kovoti ant grunto ir „Roland Garros“ turnyre galėjo penktąkart iš eilės patekti į pusfinalį.

„Antras ir trečias setai buvo beprotiški. Tai buvo už mano suvokimo ribų. Turėjau šansų, bet jais nepasinaudojau, todėl esu labai laimingas ne tik būdamas pusfinalyje, bet ir padaręs tokį žingsnį į priekį“, – sakė D.Schwartzmanas.

Argentinietis pusfinalyje kovos su ispano Rafaelio Nadalio ir italo Janniko Sinnerio kovos laimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.