EUROLYGA 2023

Lietuvos beisbolininkas prašo pagalbos Švedijoje sunkiai sužalotam broliui dvyniui

„Gyvenimas ne visada yra spalvingas, ypač kai skaudūs dalykai nutinka jūsų artimiems draugams, šeimos nariams ir kitiems žmonėms, kuriuos mylime“, – taip savo prašymą padėti sunkiai sužalotam Robertui Vilimui pradeda jo brolis dvynys Kęstas.

Broliai dvyniai Vilimai ne kartą žaidė Lietuvos regbio rinktinėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
Broliai dvyniai Vilimai ne kartą žaidė Lietuvos regbio rinktinėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Grinbergas, sportas.info

Oct 6, 2020, 6:15 PM

Rugsėjo 12 dieną Švedijoje nutikusi kraupi nelaimė iš esmės pakeitė 25 metų dvynių, ne kartą žaidusių Lietuvos beisbolo rinktinėje, gyvenimą.

Tądien gatvėje buvo rastas sunkiai sužalotas R.Vilimas.

„Tikrai sunku kalbėti apie tai, kas įvyko prieš kelias savaites. Mano brolis, dirbdamas Švedijoje, patyrė nelaimingą atsitikimą. Talentingas beisbolininkas, kuris visada norėjo sėkmingai žaisti beisbolą, labai stengėsi ir staiga patyrė sunkią traumą ten, kur niekada negalėjai net pagalvoti. Mano brolis Robertas Vilimas yra ligoninėje Švedijoje ir iš visų jėgų stengiasi pasveikti. Abi jo kojos yra sugipsuotos, jo nugara sulaužyta, viena ranka gipse. Sunku apie tai kalbėti. Mano broliui Robertui Vilimui reikia finansinės paramos, kad būtų galima apmokėti visas ligoninės išlaidas, o kai jis pradės judėti, jam reikės vežimėlio. Jei galėtumėte kažkaip padėti man ir mano broliui, būčiau tikrai dėkingas. Laukia labai ilgas reabilitacijos procesas. Prašau palaikymo!“, – rašo K.Vilimas.

Kol kas platformoje „Gofundmy“ pagalbos prašymą paskelbusiam K.Vilimui paaukota apie 1500 eurų. O numatytas tikslas – 20 000 eurų.

„Pinigų reikės tikrai daug. Nes sužalojimai labai sunkūs, nežinia, ar Robertas iš viso galės vaikščioti. Bet kol vilties yra, nenuleidžiame rankų. Jis patyrė ne tik lūžius, bet ir vidaus organų sužalojimus. Reabilitacija bus labai ilga, reikės ne tik vežimėlio, bet ir daugybės kitų dalykų. Brolis labai stengiasi, kad Robertas būtų pervežtas į Lietuvą.

Bet šiuo metu Robertas neturi reikiamų dokumentų, nes gatvėje buvo rastas be jų, todėl ne tik negali būti parskraidintas į Lietuvą, bet ir čia užsiregistruoti gydymui ir reabilitacijai. Todėl Kęstas skambino į Lietuvos ambasadą Švedijoje, ten jau žinojo apie nelaimę ir pažadėjo padėti. Tačiau laukia dar labai daug įvairių formalumų“, – teigia buvusi dvynių globėja, Lietuvos softbolo federacijos prezidentė Diana Pupininkienė.

Pasak Lietuvos softbolo – beisbolo atmainos, įtrauktos į olimpinių žaidynių programą – federacijos vadovės, kairiarankis Robertas buvo labai talentingas beisbolininkas, puikus metikas. Jo brolis Kęstas aikštėje užėmė gaudytojo poziciją. Vaikystėje broliai lankė vandensvydį, po jo pasirinko beisbolą.

„Kai mūsų pačių vaikai – dukra ir sūnus – jau artėjo paauglystės link, greta atsirado dvyniai Robertas ir Kęstas. Iš pradžių keletą metų daug laiko praleisdavome kartu. Daugiausia, žinoma, beisbolo aikštėje. Kartu būdavome savaitgaliais, dažnai keliaudavome. Vėliau tapome dvynių globėjais. Dvyniai užaugo, iškeliavo ieškoti laimės į platųjį pasaulį, bet ryšį palaikėme“, – pasakojo D.Pupininkienė.

Maždaug prieš penkerius metus ji padėjo Robertui susirasti klubą Austrijoje. Jame talentingas atletas praleido sezoną. Vėliau žaidė Vokietijoje, Čekijoje, Italijoje.

Būdamas 15-16 metu R.Vilimas du kartus buvo patekęs į stipriausios pasaulyje beisbolo lygos MLB Europos elito stovyklą, kurioje suburiami talentingiausio žemyno žaidėjai.

Iš Italijos R.Vilimas nuvyko į Olandiją pasisvečiuot pas brolį, kur šis dirba bei rungtyniauja. Kęstas padėjo Robertui susirasti darbą Švedijoje, kadangi šioje šalyje anksčiau pats žaidė ir dirbo, tad turėjo ryšių. Robertas netrukus iškeliavo į Skandinaviją, kur tikėjosi ir parungtyniauti. Tačiau visus planus sugriovė kraupi nelaimė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.