EUROLYGA 2023

Dviratininkas Ignatas Konovalovas su komanda švenčia dar vieną pergalę

Lietuvos dviratininkas Ignatas Konovalovas su komandos draugais džiaugiasi dar viena pergale – Prancūzijos ekipos „Groupama – FDJ“ sprinteris prancūzas Arnaud Demare ketvirtadienį laimėjo 103-iųjų prestižinių daugiadienių lenktynių „Giro d’Italia“ šeštąjį etapą. Europos vicečempionas ir Prancūzijos čempionas nugalėjo ir ketvirtajame šių lenktynių etape antradienį.

I.Konovalovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
I.Konovalovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2020, 10:22 AM

A.Demare 188 km nuvažiavo per 4 val. 54 min. 38 sek. (vid. greitis – 38,28 km/h). Už pergalę jam ir komandai atiteks 11 tūkst. eurų. Antras finišavo australas Michael Matthews („Sunweb“), o trečias – italas Fabio Felline („Astana“). A. Demare, likus kilometrui iki finišo, buvo tolokai nuo grupės priekio.

Prieš finišo tiesiąją jis išlindo į ketvirtą poziciją ir po to galingu sprintu iškovojo įtikinamą pergalę. Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-59 vietas užėmusiems dviratininkams. I.Konovalovas ir jo komandos draugas prancūzas Simonas Guglielmi finišavo su pagrindine grupe džiaugdamiesi pergale ir sveikindami vienas kitą. Jiems atiteko atitinkamai 57 ir 58 vietos.

Lenktynių lyderiu išliko portugalas Joao Almeida („Deceuninck – Quick Step“). Iš 176 startavusių dviratininkų klasifikuoti 168.

Taškų (sprinto) klasifikacijoje ketvirtą kartą šiose lenktynėse dalyvaujantis A. Demare (106 tšk.) pakilo į pirmą vietą. Antras dabar žengia triskart pasaulio čempionas slovakas Peter Sagan („Bora – hansgrohe“, 67 tšk.).

A.Demare per visą karjerą iškovojo jau 73, o šiemet – 12 pergalių. Dabar jo laimėjimų sąskaitoje – trys pergalės „Giro d’Italia“ lenktynėse (pirmąją iškovojo pernai).

Šeštą kartą šiose varžybose dalyvaujantis 34 metų I. Konovalovas dėl asmeninių rezultatų nekovoja. Jis padeda siekti pergalių komandos lyderiui A. Demare.

Po finišo televizijos kanalui „Eurosport“ interviu davė ne tik A. Demare, bet ir I. Konovalovas. „Puiki diena. Manėme, kad šiandien laimėti gali būti keblu, bet mums tai pavyko padaryti. Buvome susikaupę ir žingsnis po žingsnio judėjome į priekį, – komentavo I. Konovalovas. – Dažniausiai aš „nevežu“ A.Demare iki paskutiniųjų 500 metrų, bet šiandien jį mačiau finišo tiesiojoje. Labai ilgą sprintą atliko. Buvo neįtikėtina, puikus pasirodymas.“

I.Konovalovas teigė, kad jie visada labai stengiasi dėl savo lyderio. „Žinoma, kai lyderis yra gerai pasirengęs, tai komandos draugams kiek lengviau dirbti, nes tada žinai, kad jis gali pasiekti gerų rezultatų. Bet ar A.Demare yra geros, ar blogos sportinės formos, mes atsiduodame 100 procentų ir stengiamės dėl jo atlikti geriausia, ką galime“, – pažymėjo Lietuvos dviratininkas.

„Viskas susiklostė taip gerai, super, labai gera diena. Ir pats prisidėjau prie pergalės nemažai, nes gerai jaučiausi. Visa komanda darniai atliko darbą. Kadangi šiandien mažiau tikėjomės pergalės, tai ji dar saldesnė, – informacijos autoriui sakė I.Konovalovas.

Buvęs Lietuvos čempionas neslėpė, kad artėjant finišui jis kiek pasikarščiavo. „Likus 4 km iki finišo buvo lengvas nusileidimas, o po to, prieš nedidelę įkalnę ištempiau komandos draugus į priekį. Kažkodėl niekas labai nesipriešino ir leido mums „INEOS Grenadiers“ komandai „sėsti ant rato“. Gal truputėlį ten pasikarščiavau – per daug paspaudžiau.

Gerai, kad A. Demare yra geros sportinės formos. Jis išsėdėjo, o aš pasitraukiau, kai iki finišo buvo likę 400-500 metrų. A. Demare finišas buvo labai ilgas, varžybų informatorius vis kartojo jo pavardę ir jau maniau, kad spurtas buvo per ankstyvas. Bet viskas baigėsi puikiai“, – apie etapo atomazgą kalbėjo I.Konovalovas.

Varžybos, kurias sudaro 21 etapas (3495,8 km), baigsis spalio 25 dieną Milane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.