EUROLYGA 2023

„Groupama – FDJ“ su Ignatu Konovalovu vėl džiaugėsi pergale

Lietuvos dviratininkas Ignatas Konovalovas su komandos draugais iš „Groupama – FDJ“ vėl džiaugiasi laimėjimu – Prancūzijos ekipos sprinteris Arnaud Demare nuskynė jau ketvirtąją pergalę 103-iosiose daugiadienėse lenktynėse „Giro d’Italia“. Europos vicečempionas ir Prancūzijos čempionas trečiadienį laimėjo 11-ąjį prestižinių varžybų etapą.

I.Konovalovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
I.Konovalovas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2020, 6:16 AM

A.Demare 182 km nuvažiavo per 4 val. 3 min. 52 sek. (vid. greitis – 44,78 km/h). Už pergalę jam ir komandai atiteks 11 tūkst. eurų. Antrą vietą po finišo sprinto užėmė triskart pasaulio čempionas slovakas Peter Sagan („Bora – hansgrohe“). Jis šiose varžybose antras finišavo jau ketvirtą kartą.

Trečias buvo kolumbietis Alvaro Hodeg („Deceuninck – Quick Step“). Dėl asmeninių rezultatų nekovojantis I. Konovalovas etapo pabaigoje buvo vienas iš trijų A.Demare vežėjų. Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-55 vietas užėmusiems dviratininkams. Džiūgaudamas į finišą atmynęs I. Konovalovas (+1.29) klasifikuotas 92-as.

A.Demare šiemet taip pat laimėjo ketvirtąjį, šeštąjį ir septintąjį „Giro“ etapus.

„Šiandien buvo sudėtingesnė diena, nes į startą stojome jau šešiese. Vakar praradome antrąjį komandos narį – olandą Ramoną Sinkeldamą, kuris įpratstai būna priešpaskutinis A.Demare vežėjas.

Todėl turėjome viena pozicija pasistumti į priekį, o tai man neįprasta – neturiu tokių fizinių galimybių, kad visada galėčiau lyderį išvežti iki paskutiniojo kilometro. Bet šiuo metu, kai visi jaučia lengvą nuovargį ir aštrumas yra užsibukinęs, galiu ir aš daugiau nuveikti“, – sakė I.Konovalovas.

Anot lietuvio, baigiantis etapui grupėje buvo daug chaoso, bet viskas jų komandai susiklostė sėkmingai. „Buvo susidariusi stipri bėglių grupė. Iš pradžių buvome nusprendę, kad jos gaudymui statysime vieną savo žmogų, bet vėliau teko statyti ir antrą, todėl A.Demare išvežimui likome trise, – komentavo vienas geriausių Lietuvos dviratininkų. – Paskutiniuose penkiuose kilometruose buvo didžiulis chaosas, daug posūkių ir taip išėjo, kad mes atsidūrėme gale. Iš dalies tai buvo ir mano klaida, bet vėliau ją ištaisiau su kaupu.

Artėjant lemiamiems įvykiams po truputį yrėmės į priekį, o iki finišo likus dviem kilometrams pradėjau savo vaidmenį – išvežiau komandos draugus į priekį iki paskutinių 1500 metrų. Paskui estafetę perėmė australas Miles Scotson, o dar vėliau – italas Jacopo Guarnieri. Paskutiniai du kilometrai mums susiklostė kaip iš natų. Keturios pergalės. Esame labai patenkinti. Vau!“

Lenktynių lyderiu išliko portugalas Joao Almeida („Deceuninck – Quick Step“). Iš 176 startavusių dviratininkų klasifikuoti 144.

Taškų (sprinto) klasifikacijoje ketvirtą kartą šiose lenktynėse dalyvaujantis A. Demare (220 tšk.) yra pirmas. Antras žengia P. Sagan (184 tšk.).

29 metų A.Demare per visą karjerą iškovojo jau 75, o šiemet – 14 pergalių. Dabar jo laimėjimų sąskaitoje – 5 pergalės „Giro d’Italia“ lenktynėse (pirmąją iškovojo pernai).

34 metų I.Konovalovas šiose varžybose dalyvauja šeštą kartą.

Varžybos, kurias sudaro 21 etapas (3495,8 km), baigsis spalio 25 dieną Milane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.