EUROLYGA 2023

JAV apkaltino Rusiją: GRU programišiai įtariami ir bandymu žlugdyti 2018 metų olimpiadą

JAV teisingumo ministerija pateikė šešiems Rusijos piliečiams kaltinimus dėl kibernetinių atakų visame pasaulyje – ne išimtis ir olimpinės žaidynės. JAV atstovai tikina, kad šie bandė žlugdyti 2018 metų Pjongčango žiemos olimpine žaidynes.

JAV Justicijos ministerija pateikė šešiems Rusijos piliečiams kaltinimus dėl kibernetinių atakų visame pasaulyje<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
JAV Justicijos ministerija pateikė šešiems Rusijos piliečiams kaltinimus dėl kibernetinių atakų visame pasaulyje<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2020, 11:41 PM, atnaujinta Oct 20, 2020, 7:55 AM

Kaip teigia kaltinamoji pusė, visi programišiai dirba Rusijos saugumo tarnyboje, anksčiau vadintoje šalies žvalgybos valdyboje (GRU)

„GRU programišiai ir jų parankiniai dalyvavo kibernetinėse atakose, kurios buvo nukreiptos destabilizuoti padėti Ukrainoje ir Gruzijoje, įtakoti Prancūzijos prezidento rinkimus, siekė visais būdais sutrukdyti tyrimui dėl Sergejaus Skripalio apnuodijimo nervų paralyžiuojančia kovine medžiaga „Novičok“, platinimu pinigus atimančia NotPetya programėle, siekiais nutraukti 2018 metų Pjongčango olimpines žaidynes, nes Rusijos sportininkams dėl valstybinės dopingo rėmimo programos buvo uždrausta varžytis žaidynėse su šalies vėliava“, – skelbiama JAV ministerijos pranešime.

Teigiama, kad visi tie programišiai priklauso daliniui 74455. Pateikiamas net jų pavardės: Jurijus Andrijenka, Sergejus Detistovas, Pavelas Frolovas, Anatolijus Kovaliovas, Artiomas Očičenka ir Piotras Pliskinas.

Šį JAV ministerijos pareiškimą palaikė Didžioji Britanija, patikindama, kad Rusijos žvalgybos valdyba skiria milžiniškus pinigus įtakai internete.

Britai pateikė tam tikrus įrodymus, kad Rusija siekė surengti kibernetines atakas ir prieš Tokijo žaidynių pradžią, kad sukompromituotų didžiąsias pasaulio valstybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.