EUROLYGA 2023

Lietuvoje šokių partnerės neradęs kaunietis karjeros aukštumų sieks atstovaudamas Nyderlandams

Kaunietis šokėjas Andrius Šleivys sužibėjo Nyderlandų sportinių šokių čempionate. Su šios šalies šokėja Jordan Koene vaikinas iškovojo du aukso medalius jaunimo grupėse ir pateko į finalą suaugusiųjų kategorijoje.

A.Šleivys ir J.Koene sieks karjeros kartu atstovaudami Nyderlandams.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
A.Šleivys ir J.Koene sieks karjeros kartu atstovaudami Nyderlandams.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2020, 11:43 AM, atnaujinta Oct 24, 2020, 11:45 AM

Aštuoniolikametis Kauno sportinių šokių klubo „Gintarėliai“ auklėtinis su metais jaunesne partnere spalio 3–4 dienomis Nyderlandų mieste Dalfsene vykusiame šalies sportinių šokių federacijos čempionate net du kartus lipo ant nugalėtojų pakylos.

Nyderlandų Karalystei atstovavusi pora tapo jaunimo ir jaunimo U21 (iki 21 metų) nugalėtoja. Tame pačiame čempionate A.Šleivys ir J.Koene jėgas išmėgino ir suaugusiųjų grupėje.

Jaunieji šokėjai pateko į finalą ir užėmė 6-ąją vietą, už savęs palikę ne vieną gerokai daugiau patirties ir titulų turinčią šokėjų porą.

Įkvėpė motinos pavyzdys

„Pasirodymas šiame čempionate mums buvo labai sėkmingas. Įrodėme, kad tarp jaunųjų šokėjų esame geriausi. Pergalės įkvėpė eiti pirmyn ir siekti naujų viršūnių“, – kalbėjo A.Šleivys.

Kauno jėzuitų gimnazijos abiturientas sportiniais šokiais susidomėjo dar būdamas visai mažas. Įvairiuose Lietuvos ir tarptautiniuose čempionatuose su įvairiomis partnerėmis jis yra varžęsis finalinėse kovose ir net iškovojęs medalių. Jo trenerė – motina, žinoma sportinių šokių šokėja ir įvairių čempionatų nugalėtoja Dalia Vaikšnorienė.

„Nuo mažens mane įkvėpė mamos pavyzdys – jos noras šokti, pasiekimai, sugebėjimas perduoti patirtį. Šokti pradėjau būdamas septynerių metų, daug treniravo mama, kiti Lietuvos ir užsienio treneriai, vasaras leidau sportinių šokių stovyklose. Tačiau, manau, svarbiausia yra tai, kad sukdamasis ant parketo jaučiu didelį malonumą, nuolatinį troškimą tobulėti ir siekti aukštų rezultatų“, – kalbėjo A.Šleivys.

Atvyko treniruotis į Kauną

Nors kaunietis visada didžiavosi šokių čempionatuose galėdamas atstovauti savo šaliai, pastarosiose varžybose jis šoko su Nyderlandų vėliava.

„Kurį laiką neturėjau šokių partnerės. Nei Kaune, nei Lietuvoje jos neradau. Helmonde, Nyderlanduose, gyvenanti Jordan pastaruoju metu irgi ieškojo šokių partnerio. Surasti porą šokėjams nėra paprasta, nes jie turi atitikti ne vieną kriterijų – amžius, ūgis, meistriškumas.

Sužinoję vienas apie kitą nutarėme pamėginti šokti drauge. Kai supratome, kad mums sekasi šokti drauge, nutarėme dalyvauti varžybose atstovaudami Nyderlandams“, – tikino šokėjas.

Jordan rugsėjo pradžioje atvyko į Kauną, pora pradėjo intensyviai treniruotis, ruoštis Nyderlanduose vyksiančiam čempionatui. Šokėjai ant parketo kasdien praleisdavo bent po keletą valandų. Treniruočių salėje juos buvo galima sutikti ir dažną savaitgalį.

Svajoja apie aukštus titulus

Maždaug per mėnesį A.Šleiviui ir J.Koene pavyko pasiekti tai, apie ką kitos poros gali tik pasvajoti po gerokai ilgesnio bendro darbo. Du aukso medaliai ir aukšta vieta suaugusiųjų grupės finale jaunus šokėjus įkvėpė dar daugiau dirbti ir siekti naujų pergalių.

Sportinių šokių pora kitų metų pavasarį vėl varžysis Nyderlandų čempionate. Šokėjai taip pat sieks galimybės kovoti Europos ir pasaulio sportinių šokių čempionatuose, kur mėgins patekti tarp geriausiųjų.

„Kiekvienas sportininkas svajoja tapti pasaulio čempionu. Apie tai pasvajojame ir mes. Žinoma, suprantame, kad tam reikia labai daug darbo, jėgų ir atsidavimo šokiui“, – įsitikinęs A.Šleivys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.