EUROLYGA 2023

Narve – vienas geriausių kovotojų per visą UFC istoriją

Šį savaitgalį Las Vegase į narvą žengs brazilas Andersonas Silva. Jis yra vienas geriausių kovotojų per visą UFC istoriją. A.Silva vidutinio svorio kategorijoje (iki 83,9 kg) grumsis su jamaikiečiu Uriah Hallu.

Šį savaitgalį Las Vegase į narvą žengs brazilas Andersonas Silva.<br>Scanpix nuotr.
Šį savaitgalį Las Vegase į narvą žengs brazilas Andersonas Silva.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2020, 12:50 PM

Ši kova vyks sekmadienio naktį 3 val. Lietuvos laiku

Brazilas vidutinio svorio kategorijos pasaulio čempionu buvo nuo 2006 iki 2013 metų – net 2457 dienas. Tai yra geriausias rezultatas UFC istorijoje. Nugalėtojo titulą šis atletas apgynė net 10 kartų. A. Silva vienu metu buvo paklupdęs 16 varžovų iš eilės.

Tiesa, geriausi brazilo, kuriam jau 45 metai, laikai praeityje. Jis iš paskutinių septynių kovų šešias pralaimėjo. 2015-aisiais A. Silva, kuris prieš keletą metų gavo ir JAV pilietybę, įkliuvo vartojęs anabolinius steroidus ir buvo metams diskvalifikuotas. Mišrių kovos menų (MMA) varžybose brazilas iškovojo 34 pergales (23 nokautai), patyrė 10 nesėkmių. Įdomus faktas, kad prieš tapdamas profesionaliu kovotoju A. Silva dirbo „McDonald‘s“ restorane.

36-erių U. Hallas UFC vidutinio svorio kategorijos reitinge užima devintąją vietą. MMA varžybose jo sąskaitoje – 15 laimėtų kovų (11 nokautų). Jamaikos atstovas suklupo devynis kartus. Paskutiniu metu U. Hallas šventė dvi pergales iš eilės. Beje, jis kaip ir A. Silva turi JAV pilietybę.

Prieš A. Silvos ir U. Hallo mūšį kovinio sporto gerbėjai išvys dar keletą pajėgių kovotojų akistatų.

Vidutinio svorio kategorijoje santykius aiškinsis amerikietis Kevinas Hollandas ir Rusijos atstovas Machmutas Muradovas. Las Vegase taip pat jėgas išmėgins JAV kovotojai – Andre Fili ir Bryce‘as Mitchellas. Tai bus puslengvio svorio kategorijos (iki 65,8 kg) dvikova.

Dar du amerikiečiai – Maurice‘as Greene‘as bei Gregas Hardy grumsis sunkiojo svorio kategorijoje (per 120,2 kg). Savaitgalį jėgas išbandys ir lengvojo svorio (iki 70,3 kg) atstovai amerikietis Bobby Greenas bei brazilas Thiago Moisesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.