EUROLYGA 2023

Du Lietuvos dviratininkai tapo Ukrainos ir Belgijos projekto dalimi

Dviratininkai Venantas Lašinis ir Justas Beniušis, pastaruoju metu gynę „Klaipėdos“ komandos garbę, ateinantį sezoną atstovaus Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) trečiojo diviziono komandai „Lviv ICPC“, kuri registruota Ukrainoje. Šios komandos bazė įsikūrusi Dendermondėje (Belgija, 35 km nuo Briuselio).

 Du Lietuvos dviratininkai tapo Ukrainos ir Belgijos projekto dalimi<br>T.Gaubio nuotr.
 Du Lietuvos dviratininkai tapo Ukrainos ir Belgijos projekto dalimi<br>T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2020, 2:41 PM

„Lviv ICPC“ komandą turėtų sudaryti 16 dviratininkų. Jau skelbiama, kad ekipai atstovaus trys Šveicarijos, du Lietuvos ir po vieną Vokietijos, Portugalijos bei Liuksemburgo dviratininką. Komandai vadovaus belgas Luc Schuddinck, kuris dirbo Lenkijos „Mroz“ ekipoje, kai jai atstovavo Raimondas Rumšas (1996-1999 metais). Pirmoji komandos stovykla numatyta kitų metų vasarį Ispanijoje.

„Užsidaro ne viena komanda, laisvų dviratininkų daugėja, todėl kiek netikėta, kad pavyko rasti komandą. „Lviv ICPC“ planuose – viliojantis varžybų kalendorius. Jau ir dalyvavimas bent pusėje numatytų lenktynių būtų labai gerai. Bus įdomu“, – džiaugėsi V. Lašinis.

23 metų dviratininkas teigė, kad jam šis sezonas buvo neblogas. „Lietuvos čempionate iškovojau sidabro ir bronzos medalius, debiutavau Europos čempionato elito grupėje.

Džiaugiuosi, kad Europos čempionate Prancūzijoje pasiekiau finišą. Man tai yra geras rezultatas, nors vieta ir ne aukšta. Finišo nepasiekė 40 dviratininkų, tarp kurių buvo ir žinomų veidų“, – komentavo V. Lašinis, kuris neseniai antrus metus iš eilės tapo Lietuvos kroso vicečempionu.

„Labai džiaugiuosi, kad turėsiu komandą kitais metais. Buvo sunku tikėtis pasirašyti sutartį pandemijos metu. Komandai mane pasiūlė Venantas, – sakė 22 metų J. Beniušis. – Labai smagu, kad būsiu ne vienas lietuvis, įtrauktas į šį projektą. Svarbiausia, kad gautumėme pakankamai lenktynių.“

J. Beniušis lapkričio 11-15 dienomis dalyvaus Europos dviračių treko čempionate Plovdive (Bulgarija). Justas startuos skrečo rungtyje ir daugiakovėje (omniume). „Jau buvau įjungęs žiemos režimą, bet netikėtai atsirado galimybė vykti į Europos čempionatą.

Nors jau sezono pabaiga, bet sportine forma nesiskundžiu. Jei varžybose Bulgarijoje pavyktų nuveikti kažką smagaus, o ne tik išgyventi, tai galėčiau sakyti, kad kad šis sezonas man geresnis už ankstesnius“, – kalbėjo klaipėdietis.

J. Beniušis šiemet iškovojo daugiau nei 15 prizinių vietų. Jis laimėjo trejas „Lietuvos plento taurės“ varžybų lenktynes iš penkerių, du MTB „Žemaitijos taurės“ etapus, o Lietuvos čempionato grupinėse lenktynėse iškovojo bronzos medalį.

Justas kartu su Denu Masiuliu gegužę karantino metu Lietuvoje įveikė visą „Giro d’Italia“ lenktynių kilometražą (3600 km).

„Lviv ICPC“ moterų komandos marškinėlius kitą sezoną vilkės Belgijos ir Lietuvos pilietybes turinti Glorija van Mechelen. Ji 2017 metų Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje Vengrijoje atstovavo Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.