EUROLYGA 2023

LTOK prezidentė dalyvavo IOC sportininkų palaikymo komisijos posėdžiuose: programų finansavimas didės ketvirtadaliu

Ketvirtadienį olimpinė čempionė, Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) narė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė dalyvavo dvejuose TOK komisijų posėdžiuose: Sportininkų palaikymo komisijos ir bendrame posėdyje su Sportininkų komisija. Komisijų tikslas – rūpintis sportininkų ir trenerių gerove.

D. Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
D. Gudzinevičiūtė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2020, 9:58 AM

Sportininkų palaikymo komisija aptarė praėjusiame posėdyje priimtą ketverių metų planą, kuris pagal veiklos prioritetus komisijos narius suskirstė į keturias grupes. LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė priklauso organizacijų valdymo grupei. Komisijos nariai apžvelgė plano įgyvendinimo eigą, veiksmus ir pakeitimus, kuriuos teko atlikti dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos.

Sveikatos ir sportininkų gerovės grupės nariai pristatė problemas, su kuriomis pandemijos akivaizdoje susiduria sportininkai. Viena pagrindinių – krentanti motyvacija, sportininkai nežino kam ruošiasi. Siekiant padėti palaikyti sportininkų emocinę sveikatą buvo sukurtas interaktyvus žaidimas, kurio metu atletai skatinami įsitraukti į bendruomenės veiklą.

„Mestos milžiniškos žmogiškųjų resursų ir finansinės pajėgos siekiant sukurti vakciną ir užtikrinti žaidynių dalyvių saugumą. Kartoju ir kartosiu, kad mūsų tikslas – olimpinių žaidynių dalyvių saugumas, todėl glaudžiai bendradarbiaujame ir su žaidynių šeimininkais, ir Pasaulio sveikatos organizacija.

Taip pat labai noriu pasidžiaugti palaikymų, kurio sulaukėme iš mūsų partnerių. Net esant tokioms sudėtingoms sąlygoms jie pratęsė ilgalaikį bendradarbiavimą“, – sakė IOC prezidentas Thomas Bachas.

Nacionaliniams olimpiniams komitetams jų misiją vykdyti padedantis Olimpinis solidarumas visada ypatingą dėmesį skiria sportininkams. Trečiadienį vykusiam IOC Vykdomojo komiteto posėdyje pritarta Olimpinio solidarumo biudžetą 2021-2024 metams padidinti 15 proc. Sportininkams skirtų programų finansavimas turėtų augti 25 proc. Ši naujiena taip pat buvo aptarta komisijos posėdyje.

Sportininkų palaikymo komisija nuotoliniu būdu taip pat susitiko su IOC sportininkų komisijos nariais. Prieš tai išsakyti klausimai posėdyje dar kartą aptarti su sportininkų atstovais. Apžvelgti sukurti ir kuriami įrankiai, įtraukiantys atletus į bendruomenės veiklą. Susitikimo metu akcentuota „Athlete 365“ platforma, galinti prisidėti prie sportininkų asmeninio tobulėjimo, padėti palaikyti gerą emocinę savijautą, suteikti žinių apie antrosios karjeros galimybes.

D.Gudzinevičiūtė – vienintelė TOK narė iš Baltijos šalių. Ji buvo išrinkta 2018 metais Buenos Airėse vykusioje IOC sesijoje. Tai – istorinis pasiekimas Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.