EUROLYGA 2023

Kauno tinklininkėms neteko šokti per šveicarišką barjerą, bet dabar laukia turkiškas

Lietuvos čempionės „Kauno-VDU“ tinklininkės netrukus atvers naują puslapį klubo istorijoje – pirmą kartą dalyvaus Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Iššūkio turnyre. Pirmuoju jų varžovu tapo Turkijos klubas.

„Kauno-VDU“ tinklininkės (juodi marškinėliai) įveikė pirmą barjerą be kovos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno-VDU“ tinklininkės (juodi marškinėliai) įveikė pirmą barjerą be kovos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno-VDU“ tinklininkės (juodi marškinėliai) įveikė pirmą barjerą be kovos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Kauno-VDU“ tinklininkės (juodi marškinėliai) įveikė pirmą barjerą be kovos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2020, 9:29 AM

Šis varžovas „Kauno-VDU“ komandos kelyje atsidūrė netikėtai, mat lapkričio 12 dieną buvo numatyta dvikova su Šafhauzeno VC „Kanti“ (Šveicarija) tinklininkėmis.

Dėl tebesitęsiančios COVID-19 pandemijos ši komanda pasitraukė iš turnyro, todėl kaunietės iškart pateko į aštuntfinalį.

Šiame etape kaunietės turėtų susigrumti su Stambulo „Sistem9 Yesilyurt“ (Turkija) komanda. Pirmosios rungtynės turėtų vykti Lietuvoje gruodžio 8–10 dienomis, o atsakomosios Turkijoje – gruodžio 22–24 dienomis.

„Ruošiamės šiai itin svarbiai dvikovai, turnyras nėra atšauktas, tačiau šiais laikais nieko negalima tiksliai prognozuoti“, – kalbėjo „Kauno-VDU“ vyriausioji trenerė Vida Makauskienė.

Lietuvos moterų tinklinio komanda tik antrą kartą dalyvaus tokio lygio tarptautiniame turnyre. Pirmoji tai dar 1992 metais padarė Kauno „Banga“, kuri jau pirmajame etape pralaimėjo Suomijos klubui.

Sugrįžo į namų areną

„Kauno-VDU“ tinklininkės jau pradėjo naujojo sezono kovas Baltijos moterų tinklinio lygoje ir per trejas rungtynes iškovojo dvi pergales. Kaunietės po pusmečio pertraukos sužaidė pirmąsias oficialias rungtynes namų aikštėje su Alytaus „Prekyba-Parama“.

„Merginos ir džiaugėsi, ir jaudinosi“, – apie auklėtinių nuotaikas kalbėjo vyriausioji trenerė V.Makauskienė.

Jaudulys turbūt sutrukdė kaunietėms atskleisti visas galimybes pirmajame sete, kurį „Kaunas-VDU“ viešnioms pralaimėjo 18:25. Vėliau jos perėmė iniciatyvą ir užtikrintai laimėjo 3:1.

„Rungtynės mums buvo labai svarbios. Be galo smagu žaisti namų aikštėje po daugiau kaip pusės metų pertraukos ir, žinoma, sulaukti gausaus palaikymo“, – po dvikovos klubo socialinio tinklo paskyroje rašė tinklininkė Kotryna Motiejūnaitė.

Ji pridūrė, kad Alytaus komanda tikrai nėra silpna, todėl teko kovoti dėl kiekvieno taško, merginos stengėsi įvykdyti trenerės nurodymus.

Reikia suderinti stygas

Tinklininkės pagal individualią programą dirbo net pavasarį šalyje paskelbus karantiną, o jį atšaukus netrukus buvo surengta pirmoji treniruočių stovykla.

„Komandos branduolį pavyko išsaugoti, tačiau reikia šiek tiek laiko suderinti žaidimo stygas“, – po pirmųjų sezono rungtynių kalbėjo trenerė V.Makauskienė.

Ji mano, kad komanda šiemet nesusilpnėjo, prisijungė dvi legionierės – lenkė Zuzanna Elžbieta Szalbierz ir baltarusė Anastasija Konkina.

Pasak V.Makauskienės, komandoje gerai pritapo tinklininkė iš Lenkijos, o svaresnio baltarusės indėlio trenerė pasigenda.

Komandoje – abi dukterys

Prie komandos šiemet prisijungė ne tik dvi jonaviškės Vaiva Valionytė ir Gabija Kasperavičiūtė, bet ir Viltė Makauskaitė, rungtyniavusi Prancūzijos „C.S.M.Clamart“, antrosios lygos čempionate.

V.Makauskaitė 2015–2017 metais jau vilkėjo „Kauno-VDU“ marškinėlius, tačiau vėliau išvyko žaisti į Čekiją ir Prancūziją. Pavasarį ji grįžo į Lietuvą, vasarą ištekėjo ir nusprendė visą sezoną likti Kauno klube.

„Kauno-VDU“ komandoje žaidžia ir kita V.Makauskienės dukra Eglė Makauskaitė.

Jau pirmosiose rungtynėse nekilo abejonių, kad seseris galima vadinti tikromis komandos lyderėmis, kurios pelno daugiausia taškų.

Merginų tėvas klubo vadovas Vidas Makauskas taip pat padeda žmonai treniruoti komandą.

Išbandys jėgas su Baltijos šalių komandomis

Baltijos moterų tinklinio lygoje šį sezoną dalyvauja 4 Latvijos, 3 Estijos ir 2 Lietuvos komandos.

Turnyro favoritu vadinamas Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) klubas, subūręs maždaug pusę nacionalinės šalies rinktinės tinklininkių.

Pavasarį „Kaunas-VDU“ pakliuvo į Baltijos lygos finalo ketverto varžybas, tačiau jose liko be apdovanojimų.

Apginti Lietuvos čempionių titulo kaunietės nespėjo dėl pavasarį paskelbto karantino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.