EUROLYGA 2023

Vietoje atostogų – darbas su Rusijos rinktine: irkluotojai stebisi šalies trenerio poelgiu

Iki Tokijo olimpinių žaidynių likus mažiau nei vieneriems metams Lietuvos irklavimo rinktinė atsidūrė nežinioje.

Treneris Mykolas Masilionis dirba su Rusijos rinktine.<br>D.Umbraso nuotr.
Treneris Mykolas Masilionis dirba su Rusijos rinktine.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 5:05 PM, atnaujinta Nov 16, 2020, 6:27 PM

Iki tol su geriausiais šalies irkluotojais dirbęs Mykolas Masilionis atostogų metu buvo užfiksuotas dirbantis su Rusijos komanda.

Apie tai skelbia 15min.lt sporto redaktorius Kęstas Rimkus, kurio žiniomis treneris išėjo atostogų nuo lapkričio 5 dienos, tačiau niekam nepranešęs išvyko į Turkiją ir stovykloje dirba su Rusijos irkluotojais. Jis buvo užfiksuotas socialiniuose tinkluose. Su pačiu M.Masilionu lrytas.lt susisiekti nepavyko.

„Jei paskambintų ir pasakytų, kad turi pasiūlymą, reikia kažką daryti, pagalvokime, tuomet nebūtų taip pikta. Blogiausia, kad paskambino ir pasakė jog nuo lapkričio 5 dienos nori būti išleistas atostogų. Jis tikino, kad atostogaus Turkijoje. Ir kaip lietus iš giedro dangaus – treniruoja Rusijos ekipą“, – nemaloniai nustebintas pirmadienį buvo Lietuvos irklavimo federacijos vadovas Dainius Pavilionis.

Jis tikino, kad geriausiu 2016 metų Lietuvos treneriu olimpiniuose rinkimuose išrinktas M.Masilionis nebuvo skriaudžiamas tiek finansiškai, tiek ir pareigomis.

Vis dar Lietuvos rinktinės trenerio postą užimantis M.Masilionis važinėja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto skirtu automobiliu, yra vienoje iš LTOK komisijų, gauna finansinę paramą – olimpiečio trenerio stipendiją, federacijoje eina trenerių tarybos vadovo pareigas.

„Žinote, šiuo atveju reikia kalbėti apie juridinius, moralinius bei etikos dalykus. Pas mus sutartyje su juo yra įrašyti punktai dėl etikos kampų. Nemanau, kad treniruojant Lietuvos porinę keturvietę tu gali ramia galva rengti tokį patį konkurentų ekipažą. Jis Rusijoje rengia būtent keturvietę valtį“, – su apmaudu šnekėjo federacijos vedlys.

– Rusijos rinktinę treniruoja ne tik M.Masilionis, bet ir su mūsų komanda dirbęs italas Giovanni Postiglione. Nemanote, kad jis užvirė šią košę?, – lrytas.lt paklausė D.Pavilionio.

– Sutartis tarp Lietuvos irklavimo rinktinės ir italo baigėsi šių metų birželio 30 dieną. Tada jis susitarė, greičiausiai, su rusais, o jau tada pasiūlė ir padirbėti M.Masilioniui.

Galima piktai pasakyti, kad ne itin dirbti norėjęs specialistas susirado žmonių, kurie dalį darbų užsikraus ant savo pečių.

Žinote, mūsų sporto šakoje yra tam tikras ciklas – atidirbi nuo olimpiados iki olimpiados, tada pasakai, kad „ačiū“, „nenoriu“ ir pasitrauki.

Dabar viskas įvyko ne pagal taisykles – noriu dirbu su vienais, jei kas, pabandau padirbėti su kitais. Jei nepavyks, grįšiu atgal...

– Kokios sankcijos galimos M.Masilioniui?

– Jei tai būtų verslas, tai ten yra sutartys, kad dirbant vienoje kompanijoje, negali pereiti į kitą, nes žinai nemažai tam tikrų buvusios kompanijos paslapčių.

Mes turime savo sistemas, savo pasirengimo metodus, kuriuos slepiame nuo konkurentų. O dabar žmogus savanoriškai pereina į kitą pusę ir tos paslaptys gali atsisukti prieš tave. Kol kas negaliu pasakyti, ką nuspręs federacija.

– Jei M.Masilionis treniruotų ne Rusijos, o, sakysime, Prancūzijos komandą – tai būtų toks pats nusivylimas?

Rusija yra tiesioginė mūsų irkluotojų konkurentė ir varžovė visuose čempionatuose bei olimpiadose. Bet iš esmės reikia kalbėti apie trenerio etiką, o ne valstybę.

Apie tai, kad M.Masilionis ir buvęs Lietuvos irklavimo rinktinės patarėjas Giovanni Postiglione dirba su Rusijos komanda paskelbė šios šalies federacija.

„Rusijos nacionalinė komanda pradėjo centralizuotą pasiruošimą vadovaujant italui G.Postiglione ir lietuviui M.Masilioniui.

Pirmojoje treniruočių stovykloje Turkijoje dalyvauja 30 stipriausių Rusijos irkluotojų“, – rašoma pranešime.

M.Masilionis yra vienas tituluočiausių šalies irklavimo trenerių. 2016 metais jis buvo išrinktas apskritai geriausiu Lietuvos treneriu. Jo auklėtiniai yra laimėję olimpinius medalius, pasaulio čempionato auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.