EUROLYGA 2023

J. Truchanovičiaus ekipa pirmąją pergalę Europos lygoje išplėšė paskutinėmis akimirkomis

„Montpellier“ komanda, kuriai atstovauja Lietuvos rinktinės rankininkas Jonas Truchanovičius, pagaliau sužaidė pirmąsias Europos lygos grupių etapo rungtynes. Antradienį Monpeljė rankininkai išvykoje nugalėjo Našicų „Nexe“ klubą 23:22 (10:8). J.Truchanovičius įvarčių nepelnė ir du kartus buvo pašalintas 2 min.

 Jonas Truchanovičius su ekipa iškovojo pirmąją pergalę rankinio Europos lygoje.<br> rankinis.lt nuotr.
 Jonas Truchanovičius su ekipa iškovojo pirmąją pergalę rankinio Europos lygoje.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 11:25 AM

Nors „Montpellier“ nedideliame Kroatijos mieste Našicuose beveik visą laiką pirmavo, o antrojo kėlinio viduryje buvo įgijusi 5 įvarčių persvarą, svečiai vos neprarado taško.

Pavojus iškilo, kai iki sirenos likus 24 sek. šeimininkų žaidėjas Marinas Jeliničius pirmą kartą nuo 7-osios minutės išlygino rezultatą 22:22. Vis dėlto likusių sekundžių užteko, kad „Montpellier“ lyderis Melvinas Richardsonas įmestų dar vieną įvartį ir išplėštų pergalę.

Kitose šios grupės rungtynėse „Alingsas“ svečiuose nugalėjo Stambulo „Beşiktaş“ 32:24, o „Magdeburg“ namie įveikė Maskvos CSKA 37:30. Magdeburge vykusiame mače teisėjavo Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis.

Europos lygos grupių etape antradienį buvo žaidžiamos jau trečiojo turo rungtynės. Bet „Montpellier“ du pirmuosius turus praleido, nes dauguma rankininkų buvo užsikrėtę koronavirusu.

Epidemija du pirmuosius turus apkarpė labai smarkiai – Europos lygoje spalio mėnesį įvyko tik 12 iš 24 numatytų rungtynių. Trečiasis turas irgi buvo apkarpytas, bet ne taip žymiai. Šią savaitę turnyro rengėjai nukėlė tik 2 iš 12 rungtynių.

C grupėje visų trejų rungtynių nežaidė nė viena komanda. Grupės lydere tapo „Magdeburg“, per 2 rungtynes iškovojusi 4 taškus. Po 2 taškus surinko „Montpellier“ (žaidė 1 rungtynes), „Alingsas“ ir „Nexe“ (po 2), o CSKA (žaidė 1 rungtynes) ir „Beşiktaş“ (2) taškų neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.