EUROLYGA 2023

Sensacijų laikas – baigiamajame turnyro finale nebus ir N. Džokovičiaus, ir R. Nadalio

Londone vykstančiame prestižiniame baigiamajame metų turnyre „Nitto ATP Finals“ – ir vėl nemenka sensacija. Ne vienam iš garsiausių žaidėjų – pirmajai raketei serbui Novakui Džokovičiui, nei antrajai ispanui Rafaeliui Nadaliui nepavyko prasimušti į finalą.

 Novakas Džokovičius<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Novakas Džokovičius<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-22 07:44, atnaujinta 2020-11-22 10:30

Austras Dominicas Thiemas (ATP-3) šeštadienį pusfinalyje po 2 valandas 56 minutes trukusio trilerio 7:5, 6:7 (10:12), 7:6 (7:5) nugalėjo serbą Novaką Džokovičių (ATP-1) ir pirmasis prasibrovė į finalą.

Tai buvo 5-oji austro pergalė prieš serbą per 13 jų dvikovų.

Be to D.Thiemui tai buvo jubiliejinė 300-oji pergalė ATP ture. Tik austrui ir ilgus metus teniso elite išsilaikiusiam Andy Murray yra pavykę visus „Didžiojo trejeto“ narius nugalėti bent po 5 kartus.

Praėjusiais metais Londono O2 arenoje D.Thiemas taip pat varžėsi finale, tačiau tuomet nusileido graikui Stefanos Tsitsipui.

Didžiajame sekmadienio finale jo varžovu tapo rusas Daniilas Medvedevas (ATP-4). Jis taip pat per daugiau kaip dvi valandas – 2 val. 38 min. 3:6, 7:6 (7:4), 6:3 įveikė ispaną R. Nadalį (ATP-2).

Iki šio mačo R.Nadalis buvo laimėjęs 71 mačą iš eilės, kai laimėdavo pirmąjį setą. Rusijos atstovas tapo pirmuoju per 11 metų, kuris ir vėl pateko į prestižinio turnyro finalą. Pastarąjį kartą tai 2009 metais padarė Nikolajus Davydenka.

Tad po šeštadienio tapo aišku, jog N.Džokovičiui nepavyko šeštąjį kartą triumfuoti finaliniame ATP sezono turnyre ir pagal trofėjų skaičių pasivyti kitą legendą Roger Federerį, o ispanas R.Nadalis šiose varžybose pirmą kartą neįsirašys savo pavardės kaip nugalėtojas – jis dar nė karto nelaimėjo baigiamojo turnyro.

Į Didžiosios Britanijos sostinę buvo susirinkę visi šiuo metu pajėgiausi pasaulio žaidėjai, išskyrus penktąją pasaulio raketę šveicarą R. Federerį, kuris gydosi įsisenėjusias traumas ir ilsisi.

Londone vyksiančio turnyro nugalėtojui atiteks 1,56 milijono JAV dolerių. Finale pralaimėjęs tenisininkas gaus 550 tūkst., o pusfinaliuose suklupę žaidėjai – 402 tūkst.

Daugiausia kartų – šešis – ATP finaliniame turnyre triumfavo R. Federeris. Po penkis sykius laimėjo N. Džokovičius ir buvęs garsus JAV tenisininkas Pete‘as Samprasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.