EUROLYGA 2023

Istorinis sugrįžimas: po 15 metų pertraukos M. Tysonas vėl žengė į ringą Boksininkas ketina kautis toliau

Buvęs bokso profesionalų sunkiasvorių pasaulio čempionas „Geležinis“ Mike'as Tysonas po penkiolikos metų pertraukos vėl žengė į ringą. 54-erių bokso legenda Los Andžele vykusioje kovoje kumščiavosi su kita bokso garsenybe iš JAV 51-erių Roy Jonesu jaunesniuoju.

Mike'as Tysonas po 15 metų pertraukos grįžo į ringą.<br>Scanpix nuotr.
Mike'as Tysonas po 15 metų pertraukos grįžo į ringą.<br>Scanpix nuotr.
Mike'as Tysonas po 15 metų pertraukos grįžo į ringą.<br>Scanpix nuotr.
Mike'as Tysonas po 15 metų pertraukos grįžo į ringą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 29, 2020, 7:39 AM, atnaujinta Nov 29, 2020, 11:46 AM

Dvikova vyko be šoninių teisėjų, o nugalėtoją sprendė trys buvę bokso profesionalų čempionai – Chadas Dawsonas, Christy Martinas ir Vinny Pazienza.

Jų sprendimu, akistata (76-76, 79-73, 76-80) baigėsi lygiosiomis.

Legendos boksavosi 8 raundus po 2 minutes (įprastai būna 12 raundų po 3 min.), bokso pirštinės taip pat buvo kur kas lengvesnės – svėrė vos 12 uncijų (0,34 kg) vietoj tradicinių 16 uncijų (0,51 kg).

Nepaisant solidaus sportui amžiaus, M.Tysonas kovą pradėjo labai aktyviai. Tiesa, vėliau abiejų boksininkų tempas gerokai sumažėjo.

„Geležinis Mike'as“ savo varžovą atakavo kur kas dažniau: atliko beveik dvigubai daugiau smūgių (67 prieš 37), smūgių į kūną statistikoje jo pranašumas taip pat buvo milžiniškas (35 prieš 4).

Pasibaigus dvikovai abu boksininkai buvo geros nuotaikos. M.Tysono manymu, jis laimėjo, bet liko patenkintas ir sprendimu skelbti lygiąsias.

M.Tysonas žadėjo, kad tai nebus paskutinė jo parodomoji kova ir  užsiminė apie galimą revanšą su R.Jonesu jaunesniuoju: „Aš tikrai tai darysiu dar kartą, norėčiau, kad Ray taip pat būtų toje kovoje, mes kartu galime tai pakartoti“.

Už šį pasirodymą ringe M.Tysonas susižėrė 10 mln. JAV dolerių. R.Jonesas uždirbo 3 mln. JAV dolerių.

R.Jonesas pagerbė metų pradžioje tragiškai žuvusį penkiskart NBA čempioną Kobe Bryantą: mūvėjo krepšinio legendos numeriais 8 ir 24 papuoštas ir „Los Angeles Lakers“ klubo spalvomis išmargintas pirštines.

M.Tysonas profesionalų ringe pastarąjį kartą buvo kovojęs 2005-aisiais.

Per savo 20 metų karjerą sunkiasvorių čempionas triumfavo 50 dvikovų iš 58 (44 – nokautais). Jis yra jauniausias istorijoje boksininkas, laimėjęs profesionalų sunkaus svorio čempiono titulą: tą M.Tysonas padarė 1986-aisiais, būdamas vos 20-ties, kai nokautavo Trevorą Berbicką.

R.Jonesas yra buvęs pasaulio čempionu keturios skirtingose vidutinio ir sunkaus svorio kategorijose. Per profesionalo karjerą, kuri prasidėjo 1989-aisiais ir baigėsi 2018-aisiais, jis iškovojo 66 pergales (47 – nokautais) ir patyrė 9 pralaimėjimus.

Prieš pereidamas į profesionalų ringą R.Jonesas laimėjo 1988-ųjų Seulo olimpinių žaidynių sidabrą. Nuo 2015 metų šis amerikietis yra ir Rusijos pilietis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti