EUROLYGA 2023

Iš karantino paleistos Serbijos rankininkės pasiekė sensacingą pergalę

Norvegijos, Rusijos ir Švedijos rinktinės užsitikrino teisę žaisti Europos moterų rankinio pirmenybių antrajame etape. Šeštadienį Danijoje vykstančiame turnyre norvegės ir rusės iškovojo antrąsias pergales, o švedės savo sąskaitą papildė vienu tašku. Vis dėlto svarbiausiu dienos įvykiu tapo Serbijos rankininkių pergalė prieš pasaulio čempionę Nyderlandų komandą.

Tęsiasi Europos moterų rankinio pirmenybės.<br>Stanko Gruden/kolektiff
Tęsiasi Europos moterų rankinio pirmenybės.<br>Stanko Gruden/kolektiff
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2020, 9:07 AM

Serbijos ir Nyderlandų rankininkės turėjo susitikti penktadienį, bet jų rungtynės numatytu laiku neįvyko dėl dviejų teigiamų koronaviruso testų Serbijos komandoje.

Penktadienį ir šeštadienį vėl patikrinus visus Serbijos delegacijos narius, kitų užsikrėtusių nebuvo nustatyta, todėl turnyro rengėjai leido serbėms žaisti. Rungtynes praleido tik abi užsikrėtusios rankininkės ir vienos iš jų kambario draugė.

„Negalėjome net išeiti iš kambarių. Kaip išmanėme, mankštinomės, bet daugiausiai laiko žiūrėjome televizorių: kitų komandų rungtynes, filmus. Džiaugiamės pagaliau ištrūkusios iš viešbučio“, – apie ilgą laukimą pasakojo Serbijos rinktinės kapitonė Katarina Krpež-Šlezak.

Viešbutyje praleistos ilgos valandos tik pakurstė Serbijos rankininkių sportinį pyktį ir jos sukūrė kol kas didžiausią turnyro sensaciją – įveikė praėjusių metų pasaulio čempionę Nyderlandų rinktinę 29:25 (9:15).

Pirmajame kėlinyje ir net antrojo kėlinio pradžioje visai neatrodė, kad tokia baigtis įmanoma. Olandės aiškiai dominavo ir pirmavo 7 įvarčių skirtumu (18:11). Tačiau įsibėgėjus antrajam kėliniui vaizdas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis ir Serbijos komanda, vedama 10 įvarčių įmetusios kapitonės K.Krpež-Šlezak, sugniuždė per anksti pergale patikėjusias favorites.

Nors buvo laikoma aiškia B grupės autsaidere, taškų be kovos neatiduoda Čekijos rinktinė. Šeštadienį čekės iki paskutiniųjų minučių tampė nervus 2018 metų Europos vicečempionei Rusijos komandai.

Kaip ir pirmajame ture, varžoves į neviltį varė šiose pirmenybėse nuostabiai žaidžianti čekių vartininkė Petra Kudlačkova, bet puolant jos komandos draugėms trūko meistriškumo ir Čekijos rinktinė pripažino antrąją pergalę iškovojusių Rusijos rankininkių pranašumą 22:24 (13:15).

Kitose šios grupės rungtynėse buvo užfiksuotos pirmos turnyro lygiosios. Permainingame mače nugalėtojų neišsiaiškino Švedijos ir Ispanijos komandos, sužaidusios 23:23 (10:13).

Švedės paskutinėmis akimirkomis turėjo puikią progą iškovoti du taškus, bet likus 15 sek. iki sirenos Mellisa Petren neįmetė baudinio, skirto painioje situacijoje taisykles pažeidus ispanei Larai Gonzalez.

Teisėjos sprendimą parodyti ispanei raudoną kortelę ir skirti baudinį priėmė tik po vaizdo peržiūros.

B grupės lyderė Rusija turi 4 taškus, Švedija – 3, Ispanija – 1, Čekija – 0. Rusės ir švedės užsitikrino teisę žaisti kitame etape, o ispanės ir čekės pirmadienį kovos dėl trečiosios vietos.

Į kitą etapą pateks trys komandos, o pirmajame etape jų tarpusavio rungtynėse surinkti taškai bus įskaityti.

Puolimo šventę surengė ir vienvalde D grupės lydere tapo Norvegijos rinktinė. Norvegės nelauktai dideliu skirtumu sutriuškino Vokietijos komandą 42:23 (11:14), o ryškiausia nugalėtojų žvaigždė Nora Mork įmetė 12 įvarčių. Per dvejas rungtynes Norvegijos rinktinė pelnė net 77 įvarčius.

Pirmajame ture pralaimėjusių D grupės komandų rungtynėse Lenkijos rankininkės privertė paplušėti rumunes. Lenkijos komanda ilgai pirmavo, buvo įgijusi net penkių įvarčių persvarą, bet antrojo kėlinio viduryje Rumunijos rinktinė sugebėjo susitelkti, o jos lyderė Cristina Neagu ir Lorena Ostase išgelbėjo dvikovos favorites nuo nesėkmės. Rumunės nugalėjo 28:24 (11:15).

Lenkės neprarado galimybės patekti į kitą etapą, bet trečiajame ture joms reikės įvykdyti beveik neįmanomą misiją – bent keturių įvarčių skirtumu nugalėti vokietes.

Po dviejų turų grupėje pirmaujanti Norvegija turi 4 taškus, Rumunija ir Vokietija – po 2, Lenkija – 0.

1 turas

C grupė

Nyderlandai – Serbija 25:29 (15:9). Snelder 5/ Krpež-Šlezak 10.

Lentelė: Serbija ir Kroatija – po 2, Vengrija ir Nyderlandai – po 0.

2 turas

B grupė

Čekija – Rusija 22:24 (13:15). Jerabkova 6/ Managarova 3, Samochina 3, Vedechina 3, Dmitrijeva 3.

Ispanija – Švedija 23:23 (13:10). Peña 6/ Petren 8, Blohm 5.

Lentelė: Rusija – 4, Švedija – 3, Ispanija – 1, Čekija – 0.

D grupė

Lenkija – Rumunija 24:28 (15:11). Rosiak 7/ Neagu 8, Ostase 6, Laslo 6.

Vokietija – Norvegija 23:42 (14:22). Smits 4, Bolk 4/ Mork 12, Herrem 7.

Lentelė: Norvegija – 4, Rumunija ir Vokietija – po 2, Lenkija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.