EUROLYGA 2023

Premijos ant sniego: geriausi pasaulio biatlonininkai uždirba šimtus tūkstančių

Daugiau kaip 7 milijonai eurų – tiek pinigų šį sezoną Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) skyrė sportininkų premijoms.

Praėjusį sezoną tarp pasaulio taurės dalyvių daugiausiai uždirbo norvegas Johannesas Thingnes Boe – iš viso 330 800 eurų neatskaičius mokesčių.<br>Reuters/Scanpix
Praėjusį sezoną tarp pasaulio taurės dalyvių daugiausiai uždirbo norvegas Johannesas Thingnes Boe – iš viso 330 800 eurų neatskaičius mokesčių.<br>Reuters/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-06 09:50

Palyginti su praėjusiais metais, suma padidėjo 114 tūkst. eurų.

Biatlono varžybose moterys ir vyrai gauna vienodas premijas. Pasaulio taurės etapuose asmeninėse varžybose nuo šiol bus apdovanojami 20 geriausių biatlonininkų, o praėjusį sezoną premijos buvo numatytos pirmajam 15-tukui.

Pasaulio taurės etapų estafetėse – tiek klasikinėse, tiek mišriose – prizai skiriami už pirmas šešias vietas.

Planetos pirmenybėse premijos numatytos už tas pačias vietas.

Papildomai bus apdovanojami pasaulio taurės bendroje įskaitoje į pirmąjį dešimtuką patekę biatlonininkai. Po 10 tūkst. eurų teks atskirų rungčių bendros įskaitos nugalėtojams – sprinto, persekiojimo, asmeninių ir bendro starto lenktynių.

Estafečių – moterų, vyrų, mišrios – bendros įskaitos laimėtojai gaus 20 tūkst. eurų.

Nuo šio sezono po 5 tūkst. eurų atsiims geriausi jaunieji iki 25 metų biatlonininkai tarp moterų ir vyrų.

Už kiekvienas lenktynes pasaulio taurėje tas sportininkas, kuris dalyvauja vilkėdamas geltoną bendrosios įskaitos lyderio aprangą, gauna 1000 eurų, o startuojantis su rungties lyderio raudona apranga – 850 eurų.

Tuo tarpu žemesnėse pagal rangą IBU taurės varžybose prizai daug mažesni, o ir jie skiriami tik už pirmas šešias vietas visose rungtyse. Kita vertus, IBU taurėje stabiliai lenktyniaujantys sportininkai gali uždirbti daugiau nei pasaulio taurėje startuojantys, bet į dvidešimtuką neprasimušantys biatlonininkai.

Praėjusį sezoną tarp pasaulio taurės dalyvių daugiausiai uždirbo norvegas Johannesas Thingnes Boe – iš viso 330 800 eurų neatskaičius mokesčių.

Antras buvo prancūzas Martinas Fourcade‘as (288 650 eurų), trečias – jo tėvynainis Quentinas Fillonas Maillet (218 200 eurų).

Tarp moterų daugiausiai premijų susižėrė norvegė Tiril Eckhoff – 243 300 eurų. Įskaitant pinigus už pasirodymą estafetėse, Norvegijos biatlonininkė aplenkė pasaulio taurės laimėtoją italę Dorotheą Wierer (239 750 eurų). Trečia – norvegė Marte Olsbu Roiseland (195 650 eurų).

Elitui nepriklausančių sportininkų uždarbis gerokai mažesnis. Pavyzdžiui, pasaulio taurės bendrojoje įskaitoje 17-ąją vietą užėmęs ukrainietis Dmytro Pidhrušnas per sezoną gavo 36 100 eurų.

Tiesa, pats J.T.Boe pabrėžia, kad IBU premijos sudaro tik menką jo pajamų dalį: „Vos procentą“. Ir priduria, kad pusė šios sumos tenka mokesčiams.

Vis dėlto palyginti su kitomis žiemos sporto šakomis, biatlono premijos yra vienos solidžiausių. Pasaulio slidinėjimo taurės etapuose apdovanojamas pirmasis dešimtukas, o biatlonininkų premijoms prilygsta tik etapo nugalėtojo honoraras – 15 tūkst. Šveicarijos frankų (apie 13 800 eurų).

Praėjusį sezoną tarp slidininkų daugiausiai uždirbo rusas Aleksandras Bolšunovas – 158 tūkst. eurų, dukart mažiau nei J.T.Boe.

Komerciškai geriausias sportas – kalnų slidinėjimas. Pernai karjerą baigęs austras Marcelis Hirscheris per savo paskutinį sezoną gavo 503 500 eurų premijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.