EUROLYGA 2023

Tarp 2024 metų Paryžiaus olimpiados rungčių bus breiko šokėjų pasirodymai

Breiko šokėjų pasirodymai kartu su riedlentininkų ir banglentininkų triukais bei sportinio laipiojimo varžybomis pirmadienį buvo įtraukti į 2024 metų Paryžiaus vasaros olimpinių žaidynių programą.

Breiko meistrai planuoja startus tiek jaunimo olimpinėse žaidynėse, tiek ir Paryžiaus olimpiadoje.<br> Organizatorių nuotr.
Breiko meistrai planuoja startus tiek jaunimo olimpinėse žaidynėse, tiek ir Paryžiaus olimpiadoje.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-07 22:21

Šios keturios sporto šakos buvo įtrauktos, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vykdomajai tarybai susirinkus patvirtinti olimpiados Prancūzijos sostinėje programos.

Riedlenčių sportas, sportinis laipiojimas ir banglenčių sportas jau buvo įtraukti į 2020 metų Tokijo olimpiados programą, bet ji buvo metams atidėta dėl koronaviruso pandemijos.

Breiko šokiai praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje pirmiausiai išpopuliarėjo kartu su hiphopo muzika Niujorko Bronkso rajone. Kaip sporto rungtis šie pasirodymai buvo rengiami per 2018 metų jaunimo olimpiadą Buenos Airėse.

Tąsyk Rusijos atstovas Sergejus Černyševas, per rungtynes naudojęsis slapyvardžiu „Bumblebee“ (Kamanė), laimėjo pirmąjį breiko auksą berniukų kategorijoje, o tarp mergaičių čempione tapo japonė Ramu Kawai.

Olimpinių sporto šakų federacijos, siūliusios padidinti jų rungčių skaičių, liko nusivylusios, kai TOK prezidentas Thomas Bachas pareiškė, kad per Paryžiaus olimpiadą nebus įtraukta nė viena iš siūlytos 41 rungties.

Th.Bachas nurodė, kad rungčių, kuriose teikiami medaliai, skaičius bus sumažintas nuo 339 iki 329.

TOK vadovas pridūrė, kad jau patvirtinta, jog Paryžiaus olimpiadoje galės dalyvauti 10 500 atletų, įskaitant naujai įtraukų sporto šakų atstovus.

Palyginus su Tokijo olimpiada, Paryžiuje rungtyniaus 600 sportininkų mažiau, tačiau pirmąkart per olimpinio judėjimo istoriją bus pasiekta lygybė tarp besivaržančių vyrų ir moterų skaičiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.