EUROLYGA 2023

Danus siutina sveikatos saugumu nesirūpinantys Europos rankinio pirmenybių dalyviai

Europos moterų rankinio pirmenybių rengėjai numatė griežtas sveikatos saugumo taisykles. Per kelias pirmąsias Danijoje vykstančio turnyro dienas buvo nustatyti keli nusižengimai, tačiau net šiurkščiai taisykles pažeidę asmenys numatytų bausmių išvengė.

Rusijos rinktinės treneris A.Martinas nepaiso apribojimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos rinktinės treneris A.Martinas nepaiso apribojimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 7:29 AM, atnaujinta Dec 8, 2020, 7:40 AM

Jei Europos pirmenybių rengėjai laikytųsi jų pačių sukurtų taisyklių, Rusijos moterų rankinio rinktinę treniruojantis ispanas Ambrosas Martinas jau būtų iškeliavęs namo. Tačiau rengėjai į jo pažeidimą pažvelgė pro pirštus.

Neatsakingai besielgiantis A.Martinas buvo nufilmuotas šeštadienį po antrojo turo rungtynių, kai išėjo iš „raudonojo burbulo“ ir „mėlynajame burbule“ nesilaikydamas atstumo bendravo su kaukės nedėvėjusiu Rusijos rankinio federacijos generaliniu sekretoriumi Denisu Bogomolovu.

Pagal sveikatos saugumo taisykles žaidėjos, treneriai ir teisėjos priklauso „raudonajam burbului“. Jie negali išeiti iš pažymėtos teritorijos ir bendraudami su žmonėmis iš „mėlynojo burbulo“, kuriame yra kiti oficialūs asmenys, tarp jų – federacijų vadovai, privalo laikytis atstumo. Tačiau A.Martinas po laimėtų rungtynių keliskart spaudė ranką kaukės nedėvėjusiam D.Bogomolovui ir ilgai kalbėjosi su juo nesilaikydamas saugaus atstumo.

Vyrai visai nekreipė dėmesio, kai juos dėl pažeidimo įspėjo priėjęs EHF atstovas. D.Bogomolovas jam arogantiškai pamosavo akreditacijos kortele.

Nors taisyklėse numatyta, kad pažeidėjai turi būti šalinami iš turnyro, EHF tik įspėjo Rusijos rankinio federaciją. Už kitus sveikatos saugumo taisyklių pažeidimus taip pat buvo įspėtos Čekijos, Serbijos, Kroatijos ir Ispanijos rinktinės.

„Tai erzina, – pyko Danijos televizijos TV2 pakalbinta Danijos rinktinės vartininkė Sandra Toft. – Mes norime pabaigti pirmenybes, todėl pažeidimai neturi būti toleruojami.“

„Būtų sąžininga, jei A.Martinas būtų išmestas iš turnyro, – pritarė Danijos rinktinės treneris Jesperis Jensenas. – Mes ne tik laikomės visų taisyklių, bet ir laikomės sveikatos saugumo priemonių, kurios nenumatytos taisyklėse. Norėtume, kad ir kiti gerbtų taisykles.“

Dar griežčiau pasisakė TV2 televizijos sporto apžvalgininkas Danas Philipsenas: „Kai kurie svečiai šaiposi iš šeimininkų. Jei Danijos vyriausybė dabar nuspręstų nutraukti Europos pirmenybes, niekas negalėtų jos dėl to kaltinti. Kalti būtų EHF vadovai, kurie nepaiso jų pačių sukurtų taisyklių ir kelia grėsmę turnyrui.“

„Nežinome, ką padarė kitos šalys, – apie įspėjimus čekams, serbams, kroatams ir ispanams rašė Danijos dienraštis „Ekstra Bladet“. – Tačiau Rusijos atvejis visiškai aiškus, todėl nesuvokiama, kad pažeidėjai nebuvo pašalinti iš Europos pirmenybių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.