EUROLYGA 2023

Lenkijos ir Čekijos rankininkės pirmos iškrito iš Europos pirmenybių

Pirmos iš Europos moterų rankinio čempionato pasitraukė Čekijos ir Lenkijos rinktinės. Jos pirmadienį nelaimėjo lemiamų rungtynių ir nepateko į antrąjį etapą. Pirmojo etapo B ir D grupių nugalėtojomis tapo trečiąsias pergales iškovojusios Rusijos ir Norvegijos rankininkės.

Norvegijos rankininkės iškovojo tris pergales.<br> AP nuotr.
Norvegijos rankininkės iškovojo tris pergales.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 7:43 AM, atnaujinta Dec 8, 2020, 8:28 AM

B grupės autsaiderės Čekijos rankininkės varžovėms į atlapus kabinosi per visas trejas rungtynes, tačiau iškovoti bent vieną tašką joms nepavyko. Išimtimi netapo ir trečiasis mačas, kuriame ilgai pirmavusios čekės nusileido praėjusių metų pasaulio vicečempionei Ispanijos rinktinei 24:27 (16:11).

Čekės geriau žaidė iki 41-osios minutės, kai įgijo didžiausią rungtynėse šešių įvarčių persvarą 22:16. Ispanės ilgai negalėjo susikaupti, švaistė jėgas beprasmiams ginčams su teisėjomis ir nusiramino tik tada, kai iškilo didelė grėsmė, kad keliauti namo teks jau po pirmojo etapo.

Sunkią akimirką treneriui Carlosui Viverui pastačius komandą į reikiamas vėžes, ispanės pradėjo kibiau gintis ir pro varžoves pralėkė kaip raketa. Paskutinį beveik 21 min. tarpsnį Ispanijos rinktinė laimėjo 11:2.

Grupės nugalėtoja tapo Rusijos rinktinė, trečiajame ture įveikusi Švedijos rankininkes 30:26 (15:13). Rusės beveik visą laiką pirmavo, ir nors švedės keliskart lygino rezultatą, joms nė sykio nepavyko išsiveržti į priekį.

Rusės antrąjį etapą pradės turėdamos keturis taškus, švedės ir ispanės – po vieną.

D grupėje paskutinę vietą užėmusi Lenkijos rinktinė pirmadienį iškovojo paguodos tašką. Tačiau lenkėms, kurios su Vokietijos komanda sužaidė lygiosiomis 21:21 (8:9), nebūtų užtekę net ir nedidelės pergalės.

Nedidelė pergalė buvo įmanoma, nes Lenkijos rankininkės pirmajame kėlinyje buvo įgijusios net ir joms reikalingą keturių įvarčių persvarą (6:2 – 11-ąją min.). Vis dėlto nuo pirmojo kėlinio vidurio skirtumas nė sykio nebuvo didesnis negu du įvarčiai, o į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita komanda.

Vokietėms nebuvo svarbu, kad jos nelaimėjo šių rungtynių, nes žaidžiant su autsaiderėmis iškovoti taškai antrajame etape nebus įskaityti. O Vokietijos rinktinė antrąjį etapą pradės turėdama du taškus už pergalę prieš Rumunijos komandą.

Keturis taškus į antrąjį etapą nusineš Norvegijos rinktinė. Ji pirmadienį pranoko Rumunijos rankininkes 28:20 (13:13), iškovojo trečiąją pergalę ir užėmė pirmąją vietą D grupėje.

Per dvejas pirmąsias rungtynes 77 įvarčius įmetusių norvegių puolimą varžovės šįkart suvaržė, bet ne tiek, kad sutrukdytų skandinavėms laimėti. Rumunės priešinosi iki antrojo kėlinio vidurio (42-ąją min. rezultatas dar buvo lygus 17:17), tačiau paskutinėje mačo dalyje Norvegijos rankininkės žaidė daug geriau.

Į antrąjį etapą patenka po tris geriausias pirmojo etapo grupių komandas. Jų tarpusavio rungtynių rezultatai bus įskaityti.

Antrajame etape prie B grupės trijulės Rusijos, Švedijos ir Ispanijos prisidės trys A grupės komandos (Danija, Prancūzija ir dar viena), prie trijų stipriausių D grupės komandų Norvegijos, Vokietijos ir Rumunijos trys rinktinės iš C grupės (Kroatija ir dar dvi).

A ir C grupėse paskutiniojo turo rungtynės bus žaidžiamos antradienį.

3 turas

B grupė

Ispanija – Čekija 27:24 (11:16). Martin 12, Peña 4/ Jeřabkova 8, Knedlikova 5.

Rusija – Švedija 30:26 (15:13). Dmitrijeva 6/ Thorleifsdottir 6.

Lentelė: Rusija – 6, Švedija ir Ispanija – po 3, Čekija – 0.

D grupė

Vokietija – Lenkija 21:21 (9:8). Zapf 4/ Rosiak 4.

Rumunija – Norvegija 20:28 (13:13). Ostase 6/ Herrem 6.

Lentelė: Norvegija – 6, Vokietija – 3, Rumunija – 2, Lenkija – 1.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.