EUROLYGA 2023

Europos moterų rankinio čempionate liko 12 stipriausių rinktinių

Europos moterų čempionate Danijoje liko 12 stipriausių rinktinių, kurios tęsia kovą dėl čempionų titulo. Pirmenybės po pirmojo etapo baigėsi Slovėnijos, Čekijos, Serbijos ir Lenkijos rinktinėms.

Olandijos rinktinės vartininkė Tessa Wester <br> rankinis.lt nuotr.
Olandijos rinktinės vartininkė Tessa Wester <br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 7:42 AM, atnaujinta Dec 10, 2020, 9:26 AM

A grupėje viskas sprendėsi su mažiausiai netikėtumų. Po pirmųjų dviejų dienų po dvi pergales turėjo Prancūzijos ir Danijos rinktinės, o dėl išlikimo paskutiniajame mače ginklus surėmė Juodkalnijos ir Slovėnijos nacionalinės ekipos.

Grupės nugalėtojomis tapo prancūzės, kurios lemiamame mače 23:20 pranoko šeimininkes danes, o išlikimo rungtynes laimėjo Lietuvos rinktinei puikiai pažįstama Juodkalnija, kuri po dramatiškos kovos 26:25 įveikė slovėnes.

B grupėje be kluptelėjimų visą pirmą etapą baigė Rusijos rankininkės, kurios paskutiniajame mače 30:26 nugalėjo švedes.

Pastarosios su trimis taškais užėmė antrąją vietą. Paskutinę pirmojo etapo dieną dar galėjusios išsigelbėti čekės susitiko su Ispanijos merginomis.

Po atkaklios kovos susitikimą 27:24 laimėjo ispanės, kurios liko trečios, o čekėms su 0 taškų čempionatas jau yra baigtas.

Bene daugiausiai netikėtumų užfiksuota C grupėje, kurioje vos išvengta vienų iš čempionato favoričių olandžių fiasko.

Fantastiškai pirmajame etape atrodžiusi Kroatijos rinktinė iškovojo visas 3 pergales ir užėmė pirmąją vietą. Jų pergalė 25:24 prieš serbes tapo lemtinga, išsiuntusia šią komandą iš čempionato. Serbės nors buvo įveikusios olandes (29:25), tačiau Vengrijai nusileido net 12 įvarčių skirtumu – 26:38.

Pastaroji rinktinė paskutiniajame mače 24:28 nusileido Olandijai. Trims komandoms surinkus po vienodą taškų skaičių savąjį pasirodymą pirmenybėse baigė serbės, olandės liko trečios, o vengrės antros.

Norvegijos rinktinė kol kas palieka puikų įspūdį ir D grupėje ši komanda visas pergales iškovojo didelėmis persvaromis. Be didesnių problemų su 6 taškais norvegės liko pirmos. Antroje vietoje finišavo vokietės, kurios paskutiniajame mače su lenkėmis sužaidė lygiosiomis (21:21), tačiau prieš tai jos įveikė ir rumunes – 22:19.

Pastarosioms kelią į kitą etapą atvėrė pergalė prieš Lenkiją – 28:24. Lenkės namo važiuoja su vieninteliu iškovotu tašku rungtynėse su Vokietija.

Antrajame etape 12 komandų yra suskirstytos į dvi grupes po 6 rinktines, o į pusfinalius žengs dvi pirmosios grupių komandos. Komandos į šį etapą atsineša taškus, surinktus prieš iš pirmenybių dar nepasitraukusias komandas.

I-oje grupėje su 4 taškais antrąjį etapą pradeda Rusija ir Prancūzija, 2 taškus turi Danija, po 1 Švedija ir Ispanija, o Juodkalnija kol kas turi 0 taškų.

II-oje grupėje po 4 taškus jau turi Norvegija ir Kroatija, o Olandijos ir Vokietijos sąskaitoje po 2 taškus, Vengrija ir Rumunija pasirodymą tęsia neturėdamos įskaitinių taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.