EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ antrą kartą sezone įveikė „Energiją-GV“

Lietuvos ledo ritulio čempionate ketvirtadienį „Energijai – Geležiniam Vilkui“ teko patirti dar vieną pralaimėjimą. Elektrėnuose rungtynių šeimininkai 2:3 nusileido Vilniaus „Hockey Punks“ komandai. Tai buvo antroji vilniečių pergalė tarpusavio susitikimuose, o „Energija – Geležinis Vilkas“ pirmą kartą per šį dešimtmetį Lietuvos čempionate pralaimėjo antrąsias rungtynes iš eilės – prieš tai jie nusileido ir „Kaunas Hockey“ komandai.

„Hockey Punks“ ekipa.<br> hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br> hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>Hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>Hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>Hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ ekipa.<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 7:02 AM

Jau antrąją rungtynių minutę Dino Mukovozas atliko aštrų perdavimą link svečių vartų, o ten kovą su gynėju laimėjęs Dmitrijus Rabchukas vienu prisilietimu nukreipė ritulį į „pankų“ vartus (01:56, rez. perd. D. Mukovozas, Gediminas Jadkauskas).

Po pelnyto įvarčio „Energija – Geležinis Vilkas“ ir toliau spaudė savo oponentus, o vilniečiams savo atsakų surasti pavyko kėliniui jau įsibėgėjus.

Visgi, iš pradžių vienas prieš vartininką išvestas Dominykas Jurjevas stabdydamas ritulį prarado pusiausvyrą ir tiksliai užbaigti atakos nesugebėjo, o vėliau po Mauro Baltrukonio reido per visą aikštę, jo perdavimu nepavyko pasinaudoti Šarūnui Kuliešiui.

Kėliniui artėjant prie pabaigos puikią galimybę padvigubinti rezultatą turėjo D. Rabchukas, bet iššokus vienam prieš vartininką jam nepavyko įveikti Simo Baltrūno.

Prasidėjus antrajam kėliniui Edvinas Boroška savo prasiveržimu privertė oponentų vartininką S. Baltrūną pamesti jo poziciją bei surado būdų perduoti ritulį šalia vartų buvusiam Donatui Kumeliauskui, kuriam beliko pasiųsti ritulį į vartus (20:56, rez. perd. E. Boroška).

Po šio įvarčio ilgą laiką labiausiai pastebimi buvo vartininkai: Eduardas Zacharchenka sėkmingai gynė „Energijos – Geležinio Vilko“ vartus, o S. Baltrūnas neleido savo oponentams dar labiau padidinti pranašumo.

Situacija aikštėje apsivertė antrojo kėlinio pabaigoje, kuri priklausė svečiams iš Vilniaus. Teigiamą savo komandos bangą pradėjo „Hockey Punks“ atstovas Lukas Manomaitis, po varžovams nemalonaus rikošeto gavęs ritulį netoli vartų ir nieko nelaukdamas pasiuntė jį į vartus (36:34, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius, M. Baltrukonis).

Netrukus „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovas Rapolas Marcinkevičius neleistinai sustabdė prieš vartininką iššokusį oponentą, o teisėjai skyrė baudinį.

Iniciatyvos „Hockey Punks“ gretose ėmėsi Povilas Verenis, užtikrintai realizuodamas šią situaciją ir išlygindamas rungtynių rezultatą (37:55).

Dviem praleistais įvarčiais „Energijos – Geležinio Vilko“ bėdos nesibaigė – po mažiau nei minutės Aivaras Bendžius laimėjo ritulio įmetimą oponentų zonoje, o P. Verenis vienu prisilietimu galingai iššovė ritulį į elektrėniškių vartus, leisdamas svečiams iš Vilniaus kėlinį užbaigti turint vieno įvarčio pranašumą (38:40, rez. perd. A. Bendžius).

Trečiojo kėlinio pirmoje dalyje „Energijai – Geležiniam Vilkui“ dukart buvo suteikta galimybė žaisti daugumoje, tačiau abu kartus ji baigėsi vos prasidėjus, kai savo pražanga atsakydavo pačios Elektrėnų komandos žaidėjai.

Tirpstant rungtynių laikui „Energijos – Geležinio Vilko“ komandai niekaip nepavykdavo surengti ilgesnio oponentų vartų šturmo.

Galiausiai susitikimo pabaigoje gauta pražanga nubraukė ir paskutines šios komandos viltis išsigelbėti, o „Hockey Punks“ užtikrintai ir sėkmingai užbaigė rungtynes antrą kartą sezone įveikdami savo varžovus.

Po rungtynių „Energijos – Geležinio Vilko“ vyriausias treneris Dovydas Kulevičius buvo įsitikinęs, jog rungtynės turėjo patikti jų žiūrovams, o jų komandai koją pakišo kelių minučių atkarpa užbaigiant antrąjį kėlinį.

„Rungtynės tikrai buvo smagios, manau, kad tiems žmonėms, kurie jas žiūrėjo, jos tikrai patiko. Manyčiau, kad mes labiau dominavome visų rungtynių metu, bet antrojo kėlinio pabaigoje keletui minučių išsijungėme iš žaidimo ir praleidome tris įvarčius, o vėliau jau nebepavyko išlyginti rezultato.“

Kalbėdamas apie nesėkmingą atkarpą treneris akcentavo tai, jog komanda per anksti pradėjo galvoti apie kėlinio pabaigą.

„Nemanau, kad problema buvo drausmėje. Tiesiog žaidėjai galbūt per anksti pagalvojo, jog kėlinys jau baigiasi – praleidus įvartį atsirado minčių, kad užbaigsime kėlinį, pailsėsime ir tada jau pratęsime žaidimą trečiajame kėlinyje. Visgi, viskas gavosi taip, kad praleidome dar du įvarčius.“

Šios rungtynės buvo antrosios naujajam „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininkui E. Zacharchenkai. Kalbėdamas apie šio ukrainiečio įsiliejimą į komandą D. Kulevičius pripažino, jog šiam dar reikia laiko norint įgyti reikiamą formą.

„E. Zacharchenka mums tikrai prideda „svorio“, tačiau jis dar nėra taip pasiruošęs, kad galėtų vienodai sėkmingai žaisti visas rungtynes. Visgi, dabar neturime tokio tikro antrojo numerio, po to kai vienas mūsų vartininkų išvyko į „Baltų Ainius“.

Manau, kad tokios rungtynės jam buvo labai naudingos, jis gavo daug metimų ir tai leis jam greičiau atgauti savo formą prieš atkrintamąsias rungtynes.“

Vilniaus „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras po rungtynių neslėpė, jog šiame mače jo komandai startas tikrai nepavyko.

„Jausmas dviprasmiškas. Rungtynes pradėjome labai sunkiai: nežinau ar žaidėjai buvo pervargę, ar per daug apie rungtynes galvojo, bet mes nebuvome pasiruošę jų startui prieš vieną iš rimčiausių varžovų lygoje.

Visgi, S. Baltrūnas žaidė puikiai ir mums buvo labai svarbus rezultato išlaikymas tokioje situacijoje.

Praleidome tik dukart ir tuomet atrodo laukėme to pirmojo įvarčio, kuris padėtų persiversti ir pradėti tikėti savimi, žaisti savo žaidimą nerodant kažkokių ambicijų.

Pavyko pasižymėti laiku ir po truputį matėme, jog žaidimas vertėsi į kitą pusę. Tiek ir mes žaidėme kitaip, tiek ir varžovai turėjo kiek kitaip prieš mus žaisti.“

M. Kieras taip pat pritarė savo kolegai išskirdamas antrajame ir trečiajame kėlinyje vykusią gražią kovą bei pripažino, jog oponentų vartininkas dar tikrai neparodė visų savo sugebėjimų.

„Jei išimčiau iš rungtynių pirmąjį kėlinį ir palikčiau tik kitus du – reginys buvo tikrai žiauriai geras. Pirmasis kėlinys buvo nuobodokas iš abejų komandų, nebuvo didelės intrigos. Tuo tarpu vėliau kova tikrai buvo puiki.

Jų vartininkas labai gerai žaidžia užsiimdamas tinkamas pozicijas. Visgi, jis dar tikrai nėra savo formos pike ir tikrai dar nėra toks žaidėjas, apie kurį svajojo „Energija – Geležinis Vilkas“.

Tiesa, jis ir pats kalbėjo apie tai, jog dar nėra geros formos ir kai ją pasieks, bus visai kitoks. Jis ne veltui buvo Ukrainos rinktinės vartininku ir, manau, kad jis dar parodys ant kiek yra stiprus.

Man savo komandą ir žaidėjus po susistumdymų teko raminti. Galbūt, kai atsilieki tokie energijos pliūpsniai yra naudingi, bet šį kartą kaip tik prašiau įjungti galvą ir patirtį, kurios mes turime sukaupę daugiau nei mūsų varžovai. Reikėjo komandą perteikti žaidimą su patirtimi, protu, šalta galva, bet karštomis širdimis.“

Tuo tarpu kalbėdamas apie komandos žaidimo bangavimą „Hockey Punks“ treneris svarstė, jog to priežastimi gali būti tai, kad šiuo metu jo ekipai tenka galvoti apie žaidimą dviem frontais, o situaciją jaukia ir kelių žaidėjų iškritimas iš rikiuotės.

„Atrodė, jog Baltijos lyga turėjo įnešti tą stabilumą: jos metu lyg ir žengėme tuo keliu, kuriuo norime eiti.

Bet kažkurioje vietoje mes vėl nukrypome. Nežinau ar tai dėl to, jog dabar ruošiamės finaliniam Baltijos lygos ketvertui bei reikia galvoti ir apie jį bei pataupyti jėgas.

Tačiau dabar prieš kelionę į Latviją mūsų laukia svarbiausios kovos prieš „Energiją – Geležinį Vilką“ ir „Kaunas Hockey“, tad to atsikvėpimo nėra.

Nepadeda ir tai, jog negalėjo žaisti Martynas Miliūnas, Algimantas Visockas ir Martynas Šlikas, o Eimantas Steponavičius gavo traumą.

Teko visas rungtynes atžaisti trimis penketais ir tai tikrai nelengva. Tiesa, tikimės, jog į Latviją galėsime vežtis pilną sudėtį – 20 žaidėjų ir žaisti keturiais penketais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.