EUROLYGA 2023

Graplingo turnyrai persikėlė į nuotolinę erdvę

Praėjusį šeštadienį startavo visą savaitę truksiantis Lietuvos graplingo su kimono technikos demonstravimo čempionatas. Jis pakeitė tradiciniu prieš Kalėdas tapusį kelis šimtus dalyvių pritraukdavusį Lietuvos čempionatą. Dabartiniame turnyre dalyviai turi atlikti ir nufilmuoti tris graplingo technikos demonstravimus: užbaigimą rankos skausmingu veiksmu, užbaigimą kojos skausmingu veiksmu ir užbaigimą smaugimo veiksmu.

 Graplingas keliasi į nuotolinę erdvę.<br> graplingas.lt nuotr.
 Graplingas keliasi į nuotolinę erdvę.<br> graplingas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 5:00 PM

„Tai nėra pirmas kartas, kai keliamės į nuotolinę erdvę. Pavasarį turėjome pirmąjį bandymą, kuris gavosi netgi geresnis nei patys tikėjomės. Tiesa, tuomet dalyvius komisija vertino tik pagal vieną veiksmą. Šiame etape dalyviai atlieka po tris veiksmus, o tai stipriai palengvina komisijos darbą“, – komentavo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Pavasariniame technikos demonstravimo etape dėl geriausiųjų pozicijos varžėsi per 100 dalyvių. Tuomet jie dalyvavo disciplinoje be kimono. Šiuo atveju, devyniose skirtingose amžiaus grupėse dalyviai varžysis su kimono. Beje, šiuose turnyruose svorio kategorijos neegzistuoja.

„Mūsų federacijos rengiamuose turnyruose disciplina su kimono yra dar pakankamai nauja, todėl kiekvienas naujas dalyvių pasirodymas šioje disciplinoje ir mums patiems suteikia naujų žinių. Galvoju, kad prieš planuojamą Europos čempionatą mums tokie turnyrai labai pravers“, – sakė A.Kupstas.

Jei situacija dėl koronaviruso Senajame žemyne iki sausio mėnesio nepasikeis (į blogąją pusę), tai po Naujųjų metų pirmąkart istorijoje bus surengtas Europos graplingo technikos demonstravimo čempionatas.

„Be abejo, tai būtų naujas iššūkis. Tačiau visi šie metai yra iššūkių metai, tai tikiu, kad susidorotumėm“, – sakė A.Kupstas.

Dabartinio Lietuvos čempionato dalyvius vertins Dan-kyu komisija. Iš viso yra keturi kriterijai, kaip vertinamas kiekvienas veiksmas.

Dalyviai yra suskirstyti į devynias grupes: mergaitės (iki 13 metų), merginos (13 metų ir daugiau), berniukai: U-9, U-11, U-13, U-15 grupės, vaikinų U-17, saugusiųjų ir veteranų grupės. Čempionato pabaiga – gruodžio 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.