EUROLYGA 2023

Nyderlandų rankininkės pergale nesidžiaugė

Vokietijos rankininkės užgesino ir iki tol vos rusenusią Nyderlandų rinktinės viltį patekti į Europos pirmenybių pusfinalį. Nors olandės pirmadienį išplėšė pergalę prieš vokietes, šis rezultatas galėjo nudžiuginti nebent Kroatijos komandą, kuriai truputį palengvino kelią į Danijoje vykstančio turnyro stipriausiųjų ketvertą.

Olandijos ir Norvegijos rinktinių mačas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Olandijos ir Norvegijos rinktinių mačas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Olandijos rinktinės vartininkė Tessa Wester<br>rankinis.lt nuotr.
Olandijos rinktinės vartininkė Tessa Wester<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 11:40 PM

Pirmadienį Europos pirmenybių antrojo etapo II grupės rungtynėse pasaulio čempionė Nyderlandų rinktinė minimaliu skirtumu 28:27 (14:15) įveikė Vokietijos komandą. Tačiau tai buvo tik paguodos pergalė – net ir nugalėjusios olandės prarado aritmetinę galimybę patekti į pusfinalį.

Tuo tarpu vokietėms šis rezultatas veikiausiai truputį pasunkino užduotį per paskutines antrojo etapo rungtynes, kuriose antradienį dėl teisės žaisti pusfinalyje akis į akį susikaus Vokietijos ir Kroatijos rinktinės.

II grupėje pirmąją vietą jau anksčiau užsitikrino 8 taškus surinkusi Norvegijos rinktinė. Kroatija turi 6 taškus, Nyderlandai ir Vokietija – po 4. Nors dvi komandos turi vienodai taškų, olandės dėl prastesnių rezultatų tarpusavio mačuose jau nebegali pakilti į antrąją vietą grupėje ir aplenkti kroačių arba vokiečių.

Antradienį visi žvilgsniai bus nukreipti į Vokietijos ir Kroatijos rankininkių dvikovą, kurioje kroatėms užteks lygiųjų. Kroatės gali patekti į pusfinalį net ir pralaimėjusios vieno įvarčio skirtumu, bet tik tuo atveju, jei kitose antradienio rungtynėse olandės nugalės rumunes.

Pirmadienį įvyko dar vienerios rungtynės. Jose santykius aiškinosi II grupės autsaiderės. Principinėje kaimynių dvikovoje Vengrijos rinktinė nugalėjo Rumunijos komandą 26:24 (13:14).

Prieš vokiečių ir olandžių rungtynes II grupės aritmetika buvo gana įdomi ir keista. Iš tikrųjų, vokiečių padėtis nebūtų žymiai pagerėjusi, net jei jos būtų nugalėjusios Nyderlandų komandą. Vokietijos rankininkėms vis tiek būtų reikėję įveikti kroates.

Tuo tarpu Nyderlandų rankininkėms net triuškinama pergalė prieš vokietes būtų suteikusi nebent iliuzinę, bet ne realią galimybę pakilti į antrąją vietą.

Olandėms būtų reikėję laimėti paskutines rungtynes su rumunėmis, o paskui – laukti palankaus rezultato vokiečių bei kroačių dvikovoje. O pasaulio čempionėms palankių rezultatų amplitudė būtų buvusi labai siaura.

Nepaisant visų aritmetinių niuansų, vokietės ir olandės sukūrė įdomų reginį ir atkakliai kovojo dėl pergalės nuo pirmos iki paskutinės minutės. Per visą mačą skirtumas tik trumpą tarpsnį buvo didesnis nei du įvarčiai – kai pirmojo kėlinio viduryje vokietės įmetė šešis kartus paeiliui ir nutolo 11:7.

Vokietijos rinktinė ir antrajame kėlinyje ilgai pirmavo, tačiau 55-ąją min. varžovės persvėrė rezultatą. Olandės netgi turėjo gerą galimybę padidinti skirtumą, nes Vokietijos komanda 1 min. 48 sek. žaidė be dviejų pašalintų rankininkių. Tačiau Nyderlandų ekipa nieko svaraus iš to neišpešė.

Antradienį vyks ir kitos grupės paskutiniojo turo rungtynės. I grupėje dėl dviejų kelialapių į pusfinalį kovos Rusija, Prancūzija (turi po 7 taškus) ir Danija (6 taškai). Prancūzės susitiks su švedėmis, o rusės ir danės žais tarpusavyje.

Europos pirmenybėse dar vyks rungtynės dėl penktosios vietos. Šias rungtynes žais komandos, kurios antrojo etapo grupėse užims trečiąsias vietas.

Galutinė penktoji vieta būtų svarbi, jei į pirmąjį ketvertą būtų patekusios Ispanijos arba Nyderlandų rankininkės.

Mat šiose Europos pirmenybėse rankininkės kovoja dėl keturių kelialapių į 2021 metų pasaulio pirmenybes. Tačiau kelialapiai į planetos pirmenybes nerūpi ispanėms ir olandėms.

Ispanės šiose varžybose dalyvaus kaip jų šeimininkės, olandės – kaip praėjusių metų pasaulio čempionės.

Antrasis etapas

II grupė

Nyderlandai – Vokietija 28:27 (14:15). Abbingh 8, Malestein 6/ Behnke 4, Naidzinavicius 4.

Vengrija – Rumunija 26:24 (13:14). Schatzl 7, Lakatos 5/ Ostase 8, Neagu 5.

Lentelė (po 4 rungt.): Norvegija – 8, Kroatija – 6, Nyderlandai ir Vokietija – po 4, Vengrija – 2, Rumunija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas