EUROLYGA 2023

„Kauno-VDU“ tinklininkės Turkijoje stoja į istorinį mūšį

Trečiadienis bus ypatinga diena Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkėms. Lietuvos laikinosios sostinės klubas Stambule debiutuos Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Iššūkio taurės turnyre.

Trečiadienis bus ypatinga diena Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkėms.<br>„TK Kauno“ nuotr.
Trečiadienis bus ypatinga diena Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkėms.<br>„TK Kauno“ nuotr.
Trečiadienis bus ypatinga diena Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkėms. <br>M.Baranausko nuotr.
Trečiadienis bus ypatinga diena Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkėms. <br>M.Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-12-15 14:02

Kauno ekipa CEV varžybas turėjo pradėti nuo šešioliktfinalio etapo, bet jų varžovės – vienas stipriausių Šveicarijos klubų Šafhauzeno „Kanti Schaffhouse“ dėl koronaviruso pandemijos pasitraukė iš turnyro.

Sudėtinga COVID-19 situacija pakoregavo ir aštuntfinalio planus. Kaunietės šiame etape kausis su Stambulo „Sistem9 Yesilyurt“ (Turkija) klubu. Dėl pandemijos buvo atsisakyta namų ir išvykos rungtynių formato, o keturios komandos atvyko į Stambulo „burbulą“, kur bus sužaisti aštuntfinalio ir ketvirtfinalio susitikimai.

Kauno ir Stambulo klubų akistatos laimėtojos ketvirtadienį susitiktų su Ponta Delgados „Kairos“ (Portugalija) ir Graco „UVC Holding“ (Austrija) poros nugalėtoja.

Kaunietės į Turkiją atvyko pirmadienį. Prieš tai Lietuvoje jiems buvo atlikti koronaviruso testai ir visi jie buvo neigiami.

„Įsikurti sekėsi gerai. Priėmimas labai aukšto lygio. Organizatoriai žino kaip tai daryti, nes praėjusią savaitę tomis pačiomis sąlygomis gyveno ir žaidė Čempionų lygos komandos“, – pasakojo „Kauno-VDU“ lyderė Viltė Bogdanovič.

Kauno ekipos atstovai ne kartą pabrėžė, kad jų tikslas debiutiniame sezone Europoje – kaupti patirtį. Pasiruošimą svarbiam išbandymui kaunietėms kiek sutrukdė rungtynių stygius.

Baltijos lygoje čempionatas yra sustabdytas, o prie Lietuvos moterų pirmenybių „Kaunas-VDU“ prisijungs nuo pusfinalio etapo. Nepaisant to, kaunietės nekantrauja debiutuoti Senojo žemyno turnyre.

„Nuotaikos komandoje teigiamos, visoms mums tai bus nauja patirtis. Tikimės geriausio. Yra tiek nekantrumo, tiek nerimo, bet norisi labiau koncentruotis į žaidimo užduotis ir aspektus, dėl to tikėkimės, kad jauduliui vietos neliks“, – teigė V. Bogdanovič.

V. Bogdanovič yra viena labiausiai patyrusių „Kauno-VDU“ tinklininkių. Keletą metų praleidusi užsienyje, ji spėjo parungtyniauti tiek CEV Iššūkio, tiek CEV taurės varžybose.

„Iš patirties galiu pasakyti, kad reikia neleisti sau jaudinti ir stresuoti, o koncentruotis į žaidimą ir mėgautis juo. Galima numatyti, kad žaidimas bus greitas, o priešininkai nedovanos taškų, dėl kiekvieno reikės kovoti“, – pridūrė V.Bogdanovič.

„Kauno-VDU“ ir Stambulo „Sistem9 Yesilyurt“ klubų akistata vyks trečiadienį 15 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.