EUROLYGA 2023

Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis

Kaip ir visiems, taip ir Lietuvos sportinių šokių atstovams šie metai buvo kupini iššūkių. Vienas jų – kaip karantino sąlygomis užtikrinti tiek aukšto meistriškumo sportininkų treniruočių tęstinumą, tiek jaunųjų šokėjų ugdymą. Šiuos klausimus pavyko išspręsti, o į mokymus buvo įtraukti net sportininkų tėvai.

Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis.<br>Organizatorių nuotr.
Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis.<br>Organizatorių nuotr.
Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis.<br>Organizatorių nuotr.
Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis.<br>Organizatorių nuotr.
Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis.<br>Organizatorių nuotr.
Šokėjai išmoko treniruotes salėse derinti su nuotolinėmis praktikomis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-12-29 16:25

„Nors vos prieš metus net nenutuokėme, kaip reikės darbuotis visais 2020-aisiais, šiandien galime pasakyti, kad mums pavyko.

Esame patenkinti, kaip mūsų sportininkai, treneriai, teisėjai priėmė Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) organizuojamus nuotolinius mokymus, kaip gausiai ir aktyviai juose dalyvavo.

Labai džiaugiamės, kad ir mūsų klubai atsakingai žiūrėjo į treniruotes salėse bei taip pat sėkmingai tęsė darbus per nuotolį, kai salėse nebuvo galimybės lankytis.“ – pasakojo LSŠF viceprezidentas Virginijus Visockas.

Sėkmingomis pandemines treniruotes galima laikyti ir pagal spalio mėnesį įvykusių Lietuvos sportinių šokių bei breiko čempionatų startus. Daugelis sportininkų pagerino savo asmeninius rezultatus, o šokio specialistų nuomonės sutapo: beveik visų grupių šokėjai pademonstravo labai gerą šokimą ir ryškų progresą, lyginant su pirmosiosmis šių metų varžybomis.

Neabejojama, kad prie šio progreso prisidėjo ir 2020 – ųjų metų mokymai. „LSŠF kvalifikacijos kėlimą sportininkams, treneriams, teisėjams nuolat organizuoja jau daug metų.

Šių metų pradžia mus išgąsdino – kaip reikės surengti nacionalinės rinktinės stovyklas, teisėjų kongresus? Tačiau viskas baigėsi geriau nei tikėjomės, netgi atsirado naujovių, kurių įprastomis sąlygomis turbūt nebūtumėm sugalvoję įgyvendinti.“ – kalbėjo LSŠF vadybininkė Diana Gornatkevičienė.

Viena tokių naujovių – jaunųjų sportininkų tėvų įtraukimas į mokymus. „Buvo surengti psichologinio pasirengimo seminarai, o tada ir pagalvojome, kad nuotolinis renginio formatas mums leidžia priimti daugiau dalyvių, pakvietėme šokėjų tėvus.

Daugelis labai gerai įvertino iniciatyvą, tad ir vėliau į dar keliuose seminaruose dalyvavo tėvai: jie juk neabejotinai vieni iš aktyviausių mūsų bendruomenės narių.

Tėvai yra tie žmonės, kurie visada yra šalia, todėl kuo jie geriau susipažins su treniruočių sistemomis, psichologija, tuo greičiau kartu judėsime gerų rezultatų link.“ – teigė D.Gornatkevičienė.

Vietoje kovo mėnesį planuotos Lietuvos sportinių šokių nacionalinės rinktinės stovyklos bei pavasarinių teisėjų ir trenerių kongresų gegužės ir birželio mėnesiais visiems treniruotes bei seminarus nuotoliniu būdu vedė patyrę treneriai Edita ir Mirko Gozzoli, Ana Matus ir Gabriele Goffredo, Michele Bonsignori, Sergey Belyaev.

Rugsėjo mėnesį suspėta įvykdyti teisėjų bei trenerių kongresą Birštone, kuriame specialistai turėjo galimybę susitikti gyvai. Čia buvo gvildentos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių aktualijos, surengtos paskaitos sporto psichologijos bei sportininkų mitybos klausimais.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais be treniruočių salėse likę šokėjai nebuvo palikti be dėmesio. Kiekvieną trečiadienį jiems surengtos #TrečiadienioTreniruotės. Šių užsiėmimų temų ratas buvo labai platus – apėmė fizinio bei psichologinio pasirengimo, mitybos, imuniteto, dopingo, linijinių šokių ir breiko aktualijas.

„Dar vienas be galo svarbus veiksnys yra tas, jog mūsų sportininkai, treneriai, teisėjai visuose šių metų mokymuose dalyvavo neinvestuodami savo asmeninių lėšų.

Nuo 2019 m. mes vykdome projektą „Šokių trenerių, teisėjų, sportininkų, besidominčių visuomenės narių kvalifikacijos tobulinimas“, todėl LR Sporto rėmimo fondas bei LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija finansuoja šias veiklas. Esame jiems dėkingi.“ – teigė už kvalifikacijos kėlimą atsakingos LSŠF akademijos vadovas Martynas Kūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.