EUROLYGA 2023

Lietuvos graplingo čempionatas surengtas kitaip – teko filmuoti technikos elementus

Tradicinį Lietuvos graplingo čempionatą pakeitęs Lietuvos graplingo su kimono technikos demonstravimo čempionatas pasiekė finišą. Po savaitę trukusios pagrindinės dalies į darbus kibo teisėjai, kurie ir išaiškino laureatus aštuoniose skirtingose grupėse.

Graplingo kovos šįkart vyko visiškai kitaip.<br> graplingas.lt nuotr.
Graplingo kovos šįkart vyko visiškai kitaip.<br> graplingas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-31 12:09

„Nepaisant to, kad vietoj vieno dalyvių veiksmo, kaip buvo pavasarį, dabar vertinome tris, vis tik atrinkti nugalėtojus buvo labai sudėtinga.

Vertinome estetiką, išlaikytą kovos menų etiketą, technikos sudėtingumą ir teisingą atlikimą“, – sakė čempionato teisėjų kolegijos vadovas Arnoldas Lukošiūnas.

Norintys dalyvauti turnyre dalyviai privalėjo atlikti ir nufilmuoti tris graplingo technikos elementus: užbaigimą rankos skausmingu veiksmu, užbaigimą kojos skausmingu veiksmu ir užbaigimą smaugimo veiksmu.

Tarp vyrų nugalėtoju tapo Laurynas Makaveckas iš Jonavos „Faiterio“ klubo. Anot jo, tokiuose čempionatuose svarbiausias dalykas yra ne rezultatas.

„Reikia suprasti, kad dalyvavimas tokiose varžybose tikrų varžybų nekompensuoja, todėl itin sureikšminti rezultatų nereikėtų. Tai tiesiog papildoma smagi nufilmuota treniruotė, kurios metu su draugu Robertu atlikome veiksmus, kokius atliekame daugelio kitų treniruočių metu.

Laimėti gerai, bet norisi, kad kitąmet pagaliau baigtųsi karantinas, vyktų normalios varžybos su žiūrovais ir ten galėtumėm išsiaiškinti, kas yra stipresnis, o kas – silpnesnis“, – sakė L.Makaveckas.

Merginų grupėje taip pat triumfavo „Faiterio“ kovotoja Miglė Nemanytė. Ji taškais aplenkė antroje pozicijoje likusią Latvijos graplingo imtynininkę Aliną Dubosą.

„Sutinku, kad tikra kova ir technikos demonstravimo čempionatas yra visiškai skirtingi dalykai, bet abi patirtys sportininkams naudingos.

Man labiausiai įsiminė tai, kaip susidarėme sąlygas (kas ir buvo nemenkas iššūkis COVID-19 sąlygomis) filmuoti – namuose buvo išklotas tatamis.

Antra užduotis – pasirinkti teisingą partnerį. Man pasisekė, kad tarp „Faiterių“ galima pasitikėti bet kuriuo sportininku, todėl bet kuris pasirinkimas būtų buvęs teisingas. Sportininkams rezultatas visada yra svarbu, nepriklausomai, kokios tai varžybos, o žinant dabartines sąlygas, tai tapo net įdomus „žaidimas“.

Labai džiaugiuosi, kad federacija „gyva“ ir geba adaptuotis prie įvairių sąlygų, o ir prizai tikrai šaunūs. Žinoma, laukiame kada grįšime į vėžes.

Tikrai labai norisi, įveikus iššūkius, vėl grįžti į sportinę rutiną ir ruoštis varžyboms, mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis iš trenerių, sportininkų ir savo turėtos patirties“, – apie iškovotą pergalę bei ateities planus kalbėjo M.Nemanytė.

Jei situacija dėl koronaviruso Senajame žemyne iki sausio mėnesio nepasikeis (į blogąją pusę), tai po Naujųjų metų pirmąkart istorijoje bus surengtas Europos graplingo technikos demonstravimo čempionatas.

Visi čempionato nugalėtojai:

Mergaitės (U-13 grupė): Simona Smirnovaitė

Merginos (13 metų ir vyresnės): Miglė Nemanytė

Berniukai (U-9 grupė): Jokūbas Smirnovas

Berniukai (U-11 grupė): Ilja Tichanovskis

Berniukai (U-13 grupė): Erikas Kozlovskis

Berniukai (U-15 grupė): Matas Janušis

Vyrai: Laurynas Makaveckas

Veteranai: Mindaugas Smirnovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.